• Haberler
  • Konya
  • Fiyatı son bir yılda ikiye katlamıştı...Yumurtaya zam gelecek mi?

Fiyatı son bir yılda ikiye katlamıştı...Yumurtaya zam gelecek mi?

Mutfakların vazgeçilmezi yumurtanın fiyatı son bir yılda ikiye katlanarak tanesi 4 liraya kadar yükseldi. 30'lu koli fiyatı 70 ila 100 TL civarında satılan yumurtanın fiyatı bazı marketlerde ise daha yüksek fiyata satılıyor. Peki yumurtaya yeni bir zam gelecek mi?

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurtanın fiyatı son bir senede ikiye katlandı. Vatandaşlar ucuz yumurta bulmak için daha fazla uğraş verirken, esnaf ise ürün maliyetlerine gelen zamları tüketiciye yansıtmamak için direniyor.Konya esnaflarından Bekir Madenci, “Her zaman çokça tükettiğimiz yumurtaya sürekli zam yapılıyor. Zamlar olsa da bizim yumurta satışlarımız iyi gidiyor“dedi.

yumurta2.jpg

EN ÇOK ORTA BOY TERCİH EDİLİYOR

En çok tercih edilen yumurtanın orta boy yumurta olduğunu belirten Madenci, “Yumurtanın kıyafette olduğu gibi küçük büyük çeşitleri var. Ama en çok tercih edilen yumurta boyları genelde M ve L büyüklüğündeki yumurtalardır” diye konuştu.

ZAMLAR TÜKETİCİYİ MUTSUZ EDİYOR

Maliyetlere gelen zamları tüketiciye yansıtmamak adına direndiklerini belirten Madenci, “Zamlar genel olarak tüm ürünlere geliyor. Tüketici gelen zamlardan sonra indirim kovalamaya başladı. Zamları tüketiciye ne kadar yansıtmamaya çalışsak da birkaç zam üst üste gelince elimizden bir şey gelmiyor. Yumurtaya her hafta zam geliyor, her toptan alışımızda fiyatı yükselmiş şekilde alıyoruz. Yine de zamlara karşı her zaman tüketicinin yanında oluyoruz” dedi.

yumurta.jpg

FİYATLAR 70 TL’DEN BAŞLIYOR

Şu anda 70 ve 80 TL'ye yumurta sattıklarını belirten Madenci, “Zamlar tüketiciyi endişelendirse de biz elimizden geldiği kadar uyguna satıyoruz. Eskiye göre yumurta satışlarında artış var çünkü hesaplı satıyoruz. Müşterilerimiz bizden memnun. Diğer esnaflara göre uyguna veriyoruz “dedi.

REYHAN BİNGÖL / YENİ HABER

Bakmadan Geçme