FLZ Otomotiv, pandemi sürecinde de durmadı

Konya sanayisinin 22 yıldır sektöründe başarılı ve tek kadın oto lastikçisi olan Filiz Kasapoğlu çalışmalarına pandemi sürecinde de devam etti. Kasapoğlu, Flz Otomotiv’de verdikleri hizmetleri, pandemi süreci ve normalleşmede neler yaşadıklarını anlattı.
FLZ Otomotiv, pandemi sürecinde de durmadı

Koronavirüs sürecinin işletmelerine etkisini anlatan Filiz Kasapoğlu, “Pandeminin başladığı mart ayı bizim için tedirgin geçti. Süreç hakkında hiçbir bilgimiz olmadığı için tabi ki ne yapacağımız hakkında düşüncelerimiz oluştu. Fakat sanayi de bir duraksama olmadı. Herkes normal devam etti. Biz de önlemlerimizi alarak devam ettik. İşletme olarak firmalarla çalıştığımız için duraksama yaşamadık. Çünkü firmalar çalışmalarına devam etti. Bu süreçte müşteri açısından dezavantajlarımız oldu. Normal vatandaşlardan gelen olmadı. Her sene mutlaka yaptığımız kış lastiklerinin değişimleri bu sene yapılmadı. Araç kullanılmadığı için lastik değişimlerine de gelmediler. Lastik temin ettiğimiz fabrika kapandığı için alımlarda sıkıntı yaşadık ve müşteriye ürün veremedik. Ama bu süreç sanayi kısmını minimum etkiledi. Ticaret hiç durmadı. Sadece geçen seneye nazaran farklar oldu. Her seneki yoğunluk yok ama duraklamada yok” ifadelerini kullandı.

filiz-kasapoglu.jpg

‘FİYAT KONUSUNDA İSTİKRARLI DAVRANDIK’

Fiyat konusunda aynı politikadan devam ettiklerini ancak bazı zorluklar sonrası değişiklik yaptıklarını dile getiren Filiz Kasapoğlu, “Bu süreçte birçok işletme fiyatlarda yükseltmeler yaptı. Biz fiyat konusunda istikrarlı ilerledik. Haziran başına kadar zam uygulamadık. Haziran sonrası fabrikanın zam yapmaya mecbur kalmasının sebebi bir buçuk ay kapalı kaldıktan sonra açılmasından oldu.  Kampanyalarımız aynı devam etti. Elimizde olan eski ürünleri aynı fiyattan vermeye devam ediyoruz. Biz sezon olarak çalışıyoruz. Yazın yaz lastiği, kışın kış lastiği satarız. Sezon gelmeden ucuza ürün satmayız. Dönemsel kampanyalarımız olur” diye konuştu.

flz-otomotiv-pandemi-2.jpg

 ‘KADINLAR SANAYİ ORTAMINA GELMİYOR’

Kadınların sanayiye gelememeleri konusuna dikkat çeken Filiz Kasapoğlu, “Araç sahibi olan kadınların sanayi ortamına araçlarını getirememelerinin iki sebebi var. Birincisi erkeklerin yoğun olduğu bir alan, ikinci olarak araç ile ilgili kandırılma korkusu var. Araba konusunda deneyimli olanların yanı sıra çok deneyim sahibi olmayan kadınlarımız, eşleri veya babaları tarafından yanlış tamir edildiği veya pahalı olduğuna dair eleştiri almaktan çekiniyorlar. Ve bu sebeplerle tedirgin oluyorlar. Ben bu algıyı yavaş yavaş yıktım, en azından buraya bir kez gelip benimle tanışan hanımlar sürekli müşterim oluyor. Ve eşleri ile babaları konusunda da sıkıntı yaşamıyor. Ama kadınların sanayiye gelmesi için onlarla ilgilenecek kişinin kadın olması yeterli bir kriter değil maalesef. Kadınlar araçlar konusunda az bilgili oldukları düşüncesi ile sanayiye gelmiyorlar. Araçlarını eşlerine emanet ediyorlar. Öncelikle işletmeye gelmeliler ki onlara o güveni verebilmeliyim. Bu ikili diyaloglarla çözülebilecek bir konudur” dedi.

flz-otomotiv-pandemi-1.jpg

TAMİRATTA TÜM AYRINTIYA DİKKAT EDİYORLAR

İşletmelerindeki hizmetlerden bahseden Filiz Kasapoğlu, “FLZ Otomotiv’de lastik ile ilgili her sorunu gideriyoruz. Ayrıca araçların plaka değişimini yapıyoruz. Düşen plakanın tamirini gerçekleştiriyoruz. İhtiyacı olanlara servisler konusunda yardımcı oluyoruz. Buradan araç çıkmadan araç testlerini yapıp sıkıntının ne olduğunu müşteriye söylüyoruz. Sanayide herkes farklı sistemle çalışıyor. Ben işletmemde en ince ayrıntıya kadar her noktada dikkatli davranırım. Gelen müşterilerimden birisi sürekli yola gittiğini ve kaç kez sanayiye gelmiş olmasına rağmen aracının balance ayarları ile ilgili sürekli sıkıntı yaşadığını, arabayı dahi değiştirmeyi düşündüğünü dile getirdi. Altı kez balance ayarlaması yaptırdığını ve sıkıntının halen devam ettiğini söyledi. Buraya geldi ve her zaman olduğu gibi detaylı hizmetimizi gerçekleştirdik. Bir süre sonra geldi ve memnuniyetini ifade etti şuan hiç sıkıntım yok dedi. Bu bizim işimizi doğru yaptığımızın göstergesidir önemli olan müşterilerin uzun sürede memnun ayrılmasıdır. Ben firmamdan çıkan aracın sıkıntısının giderilmiş olmasını amaç ediniyorum” ifadelerini kullandı.

flz-otomotiv-pandemi-6.jpg

‘ÖNLEM HER AÇIDAN EN ÖNEMLİ FAKTÖR’

Önlemler konusunda dikkatli davranılması gerektiğini söyleyen Filiz Kasapoğlu, “Normalleşme ile haziran ayına hızlı bir geçiş yapıldı. Uzun süredir kapalı olan ve bir an önce hareketliliğin olmasını bekleyen işletme sahipleri için gerçekten üzülüyorum. Onların işlerinin de en kısa zamanda hareketlenmesini temenni ediyorum. İnsanımız maalesef mesafe ve önlemler konusunda dikkatli değil. Biliyoruz ki koronavirüs bağışıklık sistemi ile ilgili bir hastalıktır. Bu sebeple hastalığı sert ve hafif geçirenler oldu. Önlem her açıdan en önemli faktördür. Süreç hızlı gelişti ve yayıldı ama önlemler alınmalı dikkat edilmeli” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

flz-otomotiv-pandemi-5.jpg

flz-otomotiv-pandemi-4.jpg

flz-otomotiv-pandemi-7.jpg