Format değişecek mi?

Hatay ve Gaziantep FK'nın ligden çekilmesinin ardından 2022-2023 Sezonunun geri kalanında play off sistemine geçişin konuşulduğu iddia ediliyor.
Format değişecek mi?

Deprem sonrası erteleme maçları bu hafta başlayacak. Karşılaşma öncesinde Kulüpler Birliği'nde ligin devamıyla alakalı çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. Sözcü'nün bilgilerine göre Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi'nin 2022-2023 sezonu şampiyonunun play off sistemine göre belirlenmesi gerektiği fikri Kulüpler Birliği'nde tartışma oluşturdu. Galatasaray ve Fenerbahçe karşı çıktığı belirtiliyor.

birligi.jpeg

11 SENE ÖNCE OYNANDI
Bu iki takımın dışında ise diğer takımların fikre sıcak baktığı haberde yazıldı. Türkiye'de en son play off sistemi 2011-2012 sezonunda Süper Final adıyla oynandı. Normal sezonu lider bitiren Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Beşiktaş, play-off'a hak kazandı. İlk dörte giren takımların normal sezon puanları ikiye bölünerek, play-off bölümü oynatıldı. Mücadeleler sonucunda Galatasaray kupa kazanmıştı. Play off sistemi tekrar gelir mi tartışmaları önümüzdeki günlerde konuşulacak.

Etiketler :