Fortnite iPhone’a geri dönüyor!

Apple, Avrupa Parlamentosu’nda kabul edilen Dijital Hizmetler Yasası’na (DMA) uymak için büyük değişikliklere gitti. App Store’a alternatif uygulama mağazalarına izin verilirken, Epic Games de kendi mağazasını iOS‘a sunacağını açıkladı
Fortnite iPhone’a geri dönüyor!

Epic Games de kendi mağazasını iOS‘a sunacağını açıkladı. Bu, dört yıl sonra yeniden iPhone ile Fortnite oynanabileceğini gösteriyor.

Fortnite, Epic Games Store üzerinden iPhone’da oynanabilecek

Epic Games, Fortnite’ın iOS cihazlarına geri döneceğini açıkladı. Avrupa’nın DMA yasası sonrasında alınan bu karar, ilk aşamada yalnızca Avrupa’daki kullanıcılar için erişilebilir olacak.

Epic Games ve Apple, uzun süredir davalık durumdaydı. Epic Games CEO’su Tim Sweeney, şirketin uygulama içi satın alma sistemini ve yüzde 30’luk komisyonuna karşı çıkıyordu. Buna tepki olarak 2020 yılında Fortnite’ı App Store’dan kaldırdı.

Epic ABD’de Apple’a karşı açtığı davayı kaybederken, Avrupa’da başarılı olmuş gibi görünüyor. Apple’ın bazı App Store politikalarını gevşetmek zorunda kalmasına yol açtı. Buna göre Avrupa’daki iPhone kullanıcıları artık üçüncü taraf uygulama mağazalarından uygulama indirebilecek.

Bu karardan yararlanmak isteyen Epic Games ise kendi uygulama mağazası olan Epic Games Store’u iOS için sunacak. Bu mağaza üzerinden ise Fortnite’ı iPhone’a yüklemek dört yılın ardından mümkün olacak. Ancak Fortnite’ın Avrupa dışındaki bölgelerde iOS’a dönüp dönmeyeceği belirsiz.

Kaynak:DHA