Galatasaray - Karagümrük maçına Lens damga vurdu!

Süper Lig'de Fatih Karagümrük'ü konuk eden Galatasaray'da Fatih Terim ilk 11'de 5 değişiklik yaptı. Mücadelede Karagümrüklü Lens ve sakatlanan Yedlin'in yerine oyuna dahil olan Şener Özbayraklı taraftarın tepkisini çekti. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.
Galatasaray - Karagümrük maçına Lens damga vurdu!

Süper Lig'in 34. haftasında Fatih Karagümrük'ü konuk eden Galatasaray, son maçına göre kadroda beş değişiklikle sahada yer aldı. Sarı-kırmızılı takımın 32. hafta deplasmanda Atakaş Hatayspor'a 3-0 yenildiği müsabakada görev alan ancak annesinin vefatı nedeniyle ülkesi Nijerya'ya giden Henry Onyekuru ile sakatlığı bulunan Arda Turan kadroda yer almadı. Şener Özbayraklı, Sofiane Feghouli ve Marcelo Sarrachi ise yedekler arasında yer aldı.

VAR'dan iptal edildi 

Galatasaray 9. dakikada Mostafa Mohamed ile öne geçti. Karagümrük'lü oyuncuların elle oynamaya itiraz etti. VAR Suat Arslanboğa'nın uyarısıyla Ali Palabıyık, Galatasaray'ın golünü monitörden izlemeye gitti. VAR incelemesinin ardından, gol öncesi Ryan Babel'in elle oynadığı gerekçesiyle gol iptal edildi

Direkten döndü 

14. dakikada Fatih Karagümrük tehlikeli geldi. Ndao'nun vuruşunda top direkten döndü. Atağın devamında Lens'in şutunda savunma araya girdi

Lens'ten üst üste kayıplar 

30. dakikada Karagümrük yine Lens ile kontratakta gole yaklaştı, yine Lens topu kaybetti. 45+3. dakikada Karagümrük 2'ye 2 kontratak fırsatı yakaladı. Yine Lens topu kaybetti.

Kırmızı tepkisi 

Yedlin, 20. dakikada Lens'in bileğine yaptığı müdahalenin ardından yerde kaldı ve yaklaşık 8 dakika boyunca tedavi ve kendini deneme seanslarının ardından oyuna devam edemedi. Galatasaray'da oyuncular, Yedlin'e yapılan hareketin ardından Lens'e kırmızı kart gösterilmesi yönünde hakem Ali Palabıyık'a itirazlarda bulundu ancak oyun devam etti.

Lens ve Şener'e taraftardan tepki 

Karagümrük'te Lens, Galatasaray'da ise Şener Özbayraklı'nın performansı taraftarların tepkisini çekti.

Lens çıktı golü buldu 

Karagümrük'te Lens oyundan çıktıktan 1 dakika sonra Lens'in yerine giren Salibur golü getirdi. 60. dakikada Salibur'un şutunu Muslera güçlükle çeldi. Dönen topu Ndao boş kaleye gönderdi.

Lens'i kiralayın, satın almayın demişti. Dayı elimizden gelse uzaya firlatiriz şuan

lens isimli ahraz herif açık ara tarihin gördüğü en kötü futbolcu

Lens çöpünü ligin en iyi kanadı yaptı, kıymetini bilemedik

Cidden büyük hoca. Lens gibi birinden verim almayı başarmış biri.

Karagümrük ve Farioli’yi de inanilmaz beğendim. Özellikle ilk 20’deki pres karşısında oldukça iyi göründüler, 3 net pozisyondan gol çıkaramasalar da oyun kalite. 2002’li Efe’yi çok beğendim. Lens ne kadar istemese de Şener bi tane attıracak gibi

Telefonla taktik 

Galatasaray'da cezası devam eden Fatih Terim, maçı yardımcısı Ümit Davala ile tribünden takip etti. Terim, yardımcı antrenör Necati Ateş'e telefonla taktik iletti.

Emre'den beklenmedik şut 

32. dakikada bu defa Galatasaray çok tehlikeli geldi. Ama Emre Akbaba'nın gelişine vurduğu top taca çıktı.

Roco dışarı vurdu 

21. dakikada Ceza sahası içerisine yapılan ortada Roco, müsait pozisyonda topu dışarı attı. 30. dakikada Karagümrük yine Lens ile kontratakta gole yaklaştı fakat topu kaybetti.

Net gol kaçtı 

33. dakikada Emre Akbaba'dan harika bir orta, Mostafa Mohamed çok yakın mesafeden golü kaçırdı. Atağın devamında Babel'in şutu da az farkla auta çıktı. 38. dakikada Oğulcan'dan çok güzel bir pas, Mostafa Mohamed yine golü kaçırdı.

Emre'den tepki 

41. dakikada Emre Akbaba, faul kararı ardından şut çektiği için sarı kart gördü. 44. dakikada Karagümrük Ndao ile bir kez daha gole yaklaştı. Ndao'nun çaprazdan şutunu Muslera son anda kornere çeldi. İlk yarıda Karagümrük, Galatasaray'ın ceza sahasına 14 kez girmeyi başardı. Galatasaray ise Karagümrük ceza sahasına 9 kez girebildi.

Babel 4. golünü attı 

Galatasaray'ın Hollandalı oyuncusu Ryan Babel, bu sezon Süper Lig'deki 4. golünü, Fatih Karagümrük'e attı. Babel, karşılaşmanın 62. dakikasında attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Hollandalı oyuncu, bu sezon ligde MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Helenek Yeni Malatyaspor maçlarında da gol sevinci yaşamıştı.

Donk kırmızı kart gördü 

Galatasaray'da Ryan Donk, mücadelenin 79. dakikasında kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Karşılaşmanın 76. dakikasında Sobiech, Donk ile girdiği mücadele sonrasında yerde kaldı. Hakem Ali Palabıyık, Video Yardımcı Hakem (VAR) Merkezi'nden gelen uyarı sonrasında kenara geldi ve pozisyonu izledi. Ali Palabıyık, pozisyonu izledikten sonra Donk'a kırmızı kartını gösterdi.