Galatasaray-Manchester United maçında "Özgür Filistin" pankartı

Galatasaray'ın, bu akşam RAMS Park'ta oynanan İngiltere temsilcisi Manchester United ile karşılaşmasında tarafların açtığı "Özgür Filistin" pankartları dikkat çekti.
Galatasaray-Manchester United maçında "Özgür Filistin" pankartı

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 5. hafta maçında bu akşam sahasında İngiltere temsilcisi Manchester United'ı ağırlıyor.

"Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü"nde gerçekleştirilen heyecanlı karşılaşmada tribünlerde açılan "Özgür Filistin" pankartları dikkat çekti.

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN: TÜRKİYE, FİLİSTİN HALKININ ARKASINDA DURMAYA DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Türkiye, hakkı, hakikati her mecrada dile getirmeyi kendine görev bilmiştir ve Filistin sorununda adil ve kalıcı bir çözümün hayata geçirilmesi için geçmişte olduğu gibi bugün de samimiyetle çalışacak, Filistin halkının arkasında durmaya devam edecektir." ifadesini kullandı.

Altun, sosyal medya hesabından 29 Kasım Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü dolayısıyla İsrail'in saldırdığı Gazze'den görüntülerin de yer aldığı bir video paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Filistin'in haklı davasında her daim Filistinlilerin yanında olduğunu vurgulayan Altun şunları kaydetti:

"Türkiye, hakkı, hakikati her mecrada dile getirmeyi kendine görev bilmiştir ve Filistin sorununda adil ve kalıcı bir çözümün hayata geçirilmesi için geçmişte olduğu gibi bugün de samimiyetle çalışacak, Filistin halkının arkasında durmaya devam edecektir. Adalet, evrensel olmayı icbar eder. Bugün bir kez daha 'Özgür Filistin' diyeceğiz."

Filistin Halkı ile Uluslararası Dayanışma Günü’nde yeniden küresel vicdana sesleniyoruz; katliamla karşı karşıya kalan hamile kadınlar, yenidoğan bebekler, tüm siviller için geçici ateşkes değil, derhal kalıcı ve sürdürülebilir barış talep ediyoruz. Şüphesiz zalime değil, zulme düşman olan, kalbini kin ve nefretle doldurmadan merhameti ve kardeşliği tercih edenler bilsin ki; yalnız değilsiniz.

Türkiye, her ne olursa olsun daima mazlum ve masunların yanında olacak, Gazze'ye insani yardım göndermek için çalışacaktır. Ve inanıyorum ki, sonunda da insanlık galip gelecektir."

EMİNE ERDOĞAN: FİLİSTİN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise, "Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü" dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Filistin özgürlük mücadelesinin yanındayız" ifadesini kullandı.

Emine Erdoğan paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "Biz bugün; toprağı yastık, gökyüzünü yorgan edinen Gazze’deki masumların yanındayız. Filistin’in özgürlük mücadelesinin yanındayız. Çünkü dünyanın bir yerinde haksız bir dava uğruna masumlar acımasızca öldürüldüğü sürece hiçbirimiz, hiçbir yerde tam anlamıyla güvende olamayacağız.

Kaynak:HABER GLOBAL