Galatasaray'da transfer operasyonu! 5 isim için düğmeye basıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi ilk maçında PSV karşışında alınan ağır yenilgi sonrası Galatasaray'da transfer harekatı başladı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve Başkan Burak Elmas, mücadelenin ardından bir toplantı gerçekleştirdi ve transferde yol haritası çizildi.
Galatasaray'da transfer operasyonu! 5 isim için düğmeye basıldı

AYTAÇ, ALPASLAN VE BARIŞ KADROYA KATILDI 

Türkiye'de transfer ve tescil döneminin başlamasının ardından Aytaç Kara, Alpaslan Öztürk ve Barış Alper Yılmaz kadroya dahil edildi. Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynanan PSV Eindhoven maçında ilk kez sarı-kırmızılı formayı giymiş oldu. Karşılaşmaya yedek kulübesinde başlayan Barış Alper Yılmaz ise mücadelede şans bulamadı.

MUSLERA'YA DESTEK OLDULAR 

PSV Eindhoven ile oynanan maçta şanssız goller yiyen Fernando Muslera, "Yaptığımız meslek bize bazen zor anlar yaşatıyor, kendinizi sürekli daha fazla geliştirmek istiyorsunuz… Dün benim için hiçbir şeyin yolunda gitmediği, çok zor bir gündü. Ancak her zaman yaptığım gibi, her gün daha ileri gitmeye ve her şeye hazırlıklı olmaya devam edeceğim" açıklamasını yaptı. Muslera'nın bu paylaşımına Altay Bayındır, Loris Karius ve Uğurcan Çakır gibi kaleciler destek verdi.

RÖVANŞ BAŞAKŞEHİR'DE OYNANACAK 

Sarı-kırmızılılar, 28 Temmuz'da PSV Eindhoven'i İstanbul'da ağırlayacak. Türk Telekom Arena'nın zemininin hazır olmaması nedeniyle mücadele Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanacak.

TERİM'E 3 YIL TEPKİSİ 

PSV maçı sonrası, "Galatasaraylılar benim neden 3 sene istediğimi daha iyi anlamıştır" diyen Fatih Terim’e özellikle sosyal medyada tepki geldi. 3.5 yıldır takımın başında olan Terim'e, PSV’ye karşı sürdüğü kadronun tamamının kendi döneminde geldiği hatırlatıldı. Talip olduğu bazı isimlerin 30 yaş üstü olması da soru işaretleriyle karşılandı.

PSV MAÇINDA ORTAYA ÇIKTI 

Fanatik'in haberine göre; Galatasaray'ın PSV Eindhoven deplasmanında aldığı ağır yenilgi, transferdeki yol haritasını yeniden belirledi. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile Başkan Burak Elmas, karşılaşmanın ardından otelde transfer zirvesi gerçekleştirdi. İkilinin görüşmesinde, takımdaki eksiklerin PSV karşısında çok net ortaya çıktığı görüşü hakim oldu.

TRANSFER OPERASYONU HIZ KAZANDI 

Fatih Terim, özellikle üç bölgeye yapılacak transfere mutlaka hız verilmesi gerektiğini iletti. Başkan Elmas da bu görüşme sonrası kurmaylarına talimat vererek, gündemdeki 3 oyuncunun transferi konusunda, "Ne yapılması gerekiyorsa yapın" ifadesini kullandı. Böylece Galatasaray'daki transfer operasyonu yeniden hız kazandı.

4 MİLYON EUROYA YÜKSELDİ 

Öne çıkan pozisyonlardan biri sağ bek. Bu bölgede Sekidika'ya görev veren Terim, Larsen'i bir an önce Florya'da görmek istiyor. Sarı-Kırmızılılar kısa süre önce 30 yaşındaki Danimarkalı futbolcuyla el sıkışmıştı. Ancak kulübü Udinese ile pazarlık süreci devam ediyordu. Galatasaray cephesi, bonservis teklifini 4 milyon Euro'ya çekme kararı aldı. Bu gelişmeyle beraber, Larsen transferinin mutlu sonla bitmesine artık kesin gözüyle bakılıyor.

İMZA PARASI ÖDENMEYECEK 

Terim'in derhal takviye istediği diğer pozisyon sol bek. Her ne kadar Ömer Bayram, PSV karşısında asist yapmış olsa da tecrübeli çalıştırıcı oyunun iki yönünde de etkili bir isim talebinde bulundu. Şu ana kadar Alex Moreno, Kurzawa, Alioski ve Van Aanholt ile yapılan görüşmelerde aşama kaydeden Sarı-Kırmızılılar, bir kez daha tercih değiştirerek Hollandalı oyuncuya yöneldi. Bonservis sorunuyla uğraşmak istemeyen Galatasaray Yönetimi, 30 yaşındaki Van Aanholt'u bonservis veya imza parası ödemeden, yıllık 1.8 milyon Euro gibi bir maaşla kadroya katmaya hazırlanıyor.

BERKAN İÇİN GERİ SAYIM 

PSV Eindhoven maçında oyunu kurmakta, topu tutmakta zorlanan Galatasaray'da, orta saha transferinin de en kısa sürede gerçekleşmesi üzerinde karar kılındı. Bir yandan Alanyaspor'dan Berkan Kutlu için geri sayımda olan Sarı-Kırmızılılar, diğer taraftan Gedson Fernandes'in transferinde tekrar düğmeye bastı.

TERİM, GEDSON'U İSTİYOR 

Başkan Burak Elmas'ın görev verdiği iki temsilcinin bugün Portekiz'e giderek Benfica yöneticileriyle yeniden masaya oturması ve görüşmelere somut bir yön vermesi bekleniyor. Terim, önümüzdeki hafta Gedson Fernandes'in Galatasaray'daki çalışmalara katılmasını istiyor