Garajda mahsur kalan kedi, bakım sürecinin ardından bırakıldı

Yalova'da, garaj olarak kullanılan işyerinde üç hafta mahsur kaldıktan sonra kurtarılan kedinin barınaktaki bakım ve rehabilitasyon süreci tamamlandı
Garajda mahsur kalan kedi, bakım sürecinin ardından bırakıldı

YALOVA (AA) - Yalova'da, üç hafta mahsur kaldığı garajdan kurtarılarak belediye barınağına götürülen kedi, bir haftalık bakım sürecinin ardından bırakıldı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Veteriner İşleri Müdürlüğüne götürülen ve sağlık kontrolleri yapılan kedi, garaj olarak kullanılan iş yerinin önüne getirildi.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen veteriner hekim Alper İşler, geçen hafta, gerekli yasal işlemlerin ardından kapalı bulunduğu yerden aldıkları kedinin bakım ve rehabilitasyonunu yaptıklarını, ardından kediyi bulunduğu bölgeye bıraktıklarını kaydetti.

İşler, yaklaşık 1 haftadır bakımını üstlendikleri kedinin genel durumunun iyi olduğunu belirterek, "İnşallah bundan sonra böyle bir olayla karşı karşıya kalmayız." ifadesini kullandı.

Süleymanbey Mahallesi Tükenmez Sokak'ta, garaj olarak kullanılan bir işyerine giren, işyeri sahibi yurt dışında olduğu için içeride mahsur kalan kedi, yasa gereği mekana müdahale edilemediği için vatandaşlar tarafından 3 hafta kapının altından beslenmiş, Yalova Belediyesinin girişimiyle gerekli izinler alınarak kurtarılmıştı.

Kaynak: