Gazi Çocar yeniden terörle mücadelede görev almak istiyor

Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada yaralanan ve GATA'da tedavi edildikten sonra memleketi Çankırı'ya dönen Uzman Çavuş Burak Çocar, yine aynı bölgede silah arkadaşlarıyla terörle mücadelede aktif rol almayı arzuluyor.
Gazi Çocar yeniden terörle mücadelede görev almak istiyor

Şırnak'ta terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmada yaralanan ve Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) tedavi edildikten sonra Çankırı'daki baba ocağına dönen Uzman Çavuş Burak Çocar, yeniden terörle mücadelede görev almayı istiyor.

Şırnak'ta 30 Nisan'da terör örgütü PKK'lılarla girdiği çatışmada ağır yaralanan Çocar, GATA'da tedavi edildikten sonra memleketi Çankırı'ya döndü. Çocar, 3 yılın ardından bayramı ailesiyle geçiriyor.

Çocar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristlerle girdikleri çatışmada boynundan vurulduktan sonra Ankara'ya getirildiğini, GATA'da 50 gün tedavi gördüğünü anlattı.

 "Yalnız değiller"

Terörle mücadelede görev alan arkadaşlarına selam gönderen Çocar, "Bayramda yalnız hissetmesinler kendilerini. Bütün Türkiye, dualarıyla arkadaşlarımızın yanında, yalnız değiller." ifadesini kullandı.

Sağlığına kavuştuğunda mesleğine dönmek istediğine işaret eden Çocar, "İyileştikten sonra tekrar mesleğime dönmek istiyorum. O bölgede silah arkadaşlarımla beraber teröre karşı mücadele etmek istiyorum. Sağlığım elverdiği sürece bu mesleği yapmak istiyorum." diye konuştu.

"Bir üç daha olsa vatan için, bayrak için göndeririz"

Anne Sema Çocar da oğluna kavuşmaktan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Mesleğe başladıktan sonra oğluyla ilk kez birlikte bayram geçireceğini dile getiren Çocar, "Evladımızla gurur duyuyoruz. Rabbim yavruma gaziliği nasip etti, bize de onun anne babası olmayı. 3 oğlum var, bir üç daha olsa vatan için, bayrak için göndeririz." görüşünü ifade etti.

"Vatana, bayrağa kurban olsun diye eline kına yakıp gönderdik"

Baba Mahmut Çocar da "gazi babası" olarak evladıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Baba Çocar, oğlunun eline kına yakıp gönderdiğini belirterek, "Vatana, bayrağa kurban olsun diye oğlumu eline kına yakıp gönderdik. Bu bayrağı indiremeyecekler, bu ülkeyi bölemeyecekler. Bizde böyle askerler, böyle vatan sevgisi olduğu sürece bu vatanı asla bölemeyecekler." diye konuştu.