Gaziantep ligden çekildi! Konyaspor kupada çeyrek finalde mi?

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 turunda Konyaspor’u eleyen Gaziantep FK, 2022-2023 sezonunda Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarından çekilme kararı aldığını duyurmuştu. Çeyrek Finalde Sivasspor ile eşleşen kırmızı siyahlıların çekilme kararının ardından, Sivasspor’a çeyrek finalde Konyaspor’un rakip olacağı iddia ediliyor. Federasyondan açıklama bekleniyor.
Gaziantep ligden çekildi! Konyaspor kupada çeyrek finalde mi?

Süper Lig'de Hatayspor ile Gaziantep FK; TFF 1. Lig'de Yeni Malatyaspor ve Adanaspor; TFF 2. Lig'den Adıyaman FK, TFF 3. Lig ekipleri Niğde Anadolu, Malatya Arguvan Spor ligden çekilme kararı aldı. TFF tüm başvuruları kabul etti, kalan maçlara 3 puan verildi.

TFF BAŞVURUYU KABUL ETTİ

Ligden çekilme talepleri kabul edilen kulüplerle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu aşağıdaki açıklamayı yapmıştı: “Bu kulüplerin 2022-2023 futbol sezonunda 06.02.2023 tarihinden itibaren kalan müsabakalarda hükmen yenik (3-0) sayılmasına ve rakip takımların (3-0) galip sayılmasına, Bu kulüplerin 2023-2024 futbol sezonunda; 2022-2023 sezonunda bulundukları liglerde sportif faaliyetlerinin devamına, Tüm profesyonel liglerdeki çekilen takımlara sezonun kalan kısmına ait TFF nezdinde doğan garanti alacaklarının ödenmesine karar verilmiştir.”

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI NE OLACAK?

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada ligin bundan sonraki durumu ele alınırken Ziraat Türkiye Kupası’nın geleceğinden bahsedilmedi. Spor kamuoyu, Ziraat Türkiye Kupası maçları ile ilgili hangi kararın alınacağı konusunda açıklama bekliyor.

KONYASPOR ÇEYREK FİNALE Mİ ÇIKACAK?

TFF’nin uzun soluklu lig için aldığı kararı eleme usulü oynanan Ziraat Türkiye Kupası’na nasıl uyarlayacağı ise bilinmiyor. Son 16 turunda Konyaspor’u penaltılarda eleyerek çeyrek finale çıkan ve Sivasspor’a rakip olan Gaziantep FK’nin çekilme kararının ardından Konyaspor’un otomatikman çeyrek finale çıkıp Sivasspor ile eleme maçı oynaması gündemde.

•SPOR SERVİSİ

Etiketler :