Gazyağcı 2020 menüsü tanıtıldı

Gazyağcı beşinci kuşak Furun Kebabı Ustası Hüseyin Çınalı, Gazyağcı Furun Kebapçısının 2020 menü lansmanını gerçekleştirdi. Yoğun katılımla sağlanan lansmandaki ürünler gelen misafirler tarafından büyük beğeni topladı.
Gazyağcı 2020 menüsü tanıtıldı

Gazyağcı Furun Kebapçısı 2020 menüsüyle her yaştan kesimin damak tadına uygun ürünleri bünyesinde bulunduruyor. Furun kebabının mucidinin Gazyağcı Furun Kebapçısı olduğunu söyleyen Hüseyin Çınalı, “Bugün bizim için çok önemli bir gün. Yaklaşık 129 yıldır 5 kuşaktır bu işi yapıyoruz. Bugün yine özel ürünlerimiz olacak. Türkiye’nin en iyi kahvaltısını müşterilerimize sunacağız. Türkiye’nin ilk furun kebapçısı sloganıyla yola çıktığımız bir kahvaltımız var. Tamamen yöresel, tamamen doğal, organiklikten ödün vermediğimiz bir kahvaltımız olacak” dedi.

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-1.JPG

‘YÜZDE YÜZ ORGANİK ÜRÜNLER OLACAK’

 Gazyağcı Furun Kebapçısının normal menüsünden hariç Konya’nın unutulmuş yemeklerinin de yer alacağını ifade eden Çınalı, “Menümüzde böbrek salatamız da var. Daha önce hiç bilinmeyen bir salata türü. Bugün onu deneyeceğiz. Yaklaşık bir yıldır bunun demosunu yapıyoruz. İnsanlar tarafından beğeniliyor ve sevilerek tüketiliyor.  Yine tatlı çeşitlerimizden de birkaç farklı tatlı çeşidimiz var. Çoğu insanın severek tükettiği hamsi köy sütlacı, Konya mutfağının sac arası, ekmek tatlısı, höşmerim gibi çeşitlerimiz olacak. Buraya gelen aile misafirimizin sürekli bizden istediği şuydu: Çocuklar kebap yemiyor. “Bu çocuklar ne yiyecek?”sorusuna cevap bugün Gazyağcı Burger’in lansmanını yaparak vereceğiz. Benim çok beğendiğim ve çocukların da çok beğeneceği doğal bir ürün oldu. En ufak katkı maddesi olmaksızın tamamen sağlıklı bir burger tasarladık. Yeni kahvaltımızda tüketilecek ürünlerin, buraya gelen misafirlerimizin, servis standımızdan bunları temin etmesi için bir yöresel standı hazırladık. Kahvaltımızdaki hemen hemen bütün ürünleri oradan insanlar satın alabilecekler” ifadelerini kullandı.

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-3.JPG

‘YAKLAŞIK 50 ÇEŞİT KAHVALTI VAR’

Yaklaşık 50 çeşit kahvaltılarının olduğunun bilgisini veren Çınalı, “ Yine altını çiziyorum. Konya’nın değil,  İç Anadolu’nun değil, Türkiye’nin en iyi kahvaltısını hazırladığımızı düşünüyorum. Yüzde 100 organik ve yüzde 100 doğal. Tereyağımız özellikle Trabzon tereyağıdır. Saf ve orijinaldir. Hatay’ın orijinal tuzlu yoğurdu, Hatay’ın hal hal zeytini, zeytinyağını da kendimize özel yaptırıyoruz. Asit oranını kendimiz belirliyoruz. Türkiye’nin en iyi peynirlerini kullandık. Balıkesir’in Mihaliç peyniri, Kars’ın eski kaşarı, Hatay’ın taze peyniri… Biliyorsunuz Hatay gastronomi ve lezzet konusunda Türkiye’nin en önlerinde geliyor. Orijinal gerçek Ezine peyniri, Edirne peyniri, daha sonra Hatay’ın yine baharatlı süt peyniri de çok lezzetli. Yine eski alışkanlıklarımızdan olan sıcak bölümümüzde ise Konya’nın vazgeçilmezi yağ somonumuz da var. Aslında günün her saatinde tüketilebilecek bir ürün” şeklinde konuştu.

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-6.JPG

‘BU BİR EKİP İŞİDİR’

Gazyağcı’da olan ürünler hakkında bilgi veren Çınalı, “Kısırımız var, Maraş’ın tarhana cipsisi var, yaprak sarmamız, ıslak kekimiz, Hatay’ın cevizli, sadeli ve burmalı kömbesi var, Hatay’dan turunç reçeli, ceviz reçeli, incir reçeli, bunları da birebir kendimiz yaptırtıyoruz. Manda kaymağı, yüzde 100 doğal ve orijinaldir. Antep peynirimiz var o da çok özeldir. Sıcak suda servis edilir, o da gayet beğenilen bir peynirdir. Yine sıcaklarımızda kebaplı omletimiz var, bize has, bize özel. Kasap sucuğumuz var o da çok özel bir üründür kendimiz yaptırıyoruz. Çakallı menemenimiz var o da çok sevilen bir sıcaktır. İnşallah gelen misafirlerimiz de bu ürünleri çok beğenecekler. Özellikle Konya dışından gelen misafirlerimiz için mutlaka belirtmek isterim. Konya mutfağının gerçek tiridi var. Kuzu etinden kuşbaşı şeklinde hazırlanır. Yine misafirlerimiz tarafından çok beğenilen bir yemeğimiz de güveçtir. Patlıcan, arpacık soğan, kaburga, incik, kuzu eti, bu şekilde marine edilmiş ve yaklaşık 4-5 saat boyunca fırının koltuk kısmında emil emil pişen bir üründür. Firik bulgurundan firik pilavımız vardır. O da çok beğenilir. O da pirinç pilavına, bulgur pilavına alternatif bir üründür. Kemik suyundan yaptığımız firik pilavımız da çok sevildi. Bugün o ürün nasıl yapılaması gerekiyorsa o reçeteye uygun yapıyoruz. Tabi bu bir ekip işidir ekibime de çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-8.JPG

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-11.JPG

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-14.JPG

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-15.JPG

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-18.JPG

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-21.JPG

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-12.JPG

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-7.JPG

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-2.JPG

gazyagci-2020-menusu-tanitildi-5.JPG