Gazze'de İsrail terörü durmuyor: 126 şehit

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 4 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 126'ya yükseldi.
Gazze'de İsrail terörü durmuyor: 126 şehit

İsrail ordusu Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde de Gazze Şeridi'ni vurmaya devam ediyor. 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun beş gündür devam eden saldırılarının neden olduğu kayıplarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

31'i çocuk 126 şehit

İsrail saldırılarında 4 kişi daha şehit düştü. Buna göre Gazze Şeridi'nde 10 Mayıs'tan bu yana şehit olan Filistinlilerin sayısı 126'ya yükseldi.

Bakanlığın açıklamasında saldırılarda yaşamını yitirenlerin 31'inin çocuk, 20'sinin kadın olduğu, yaralı sayısının 950'ye ulaştığı ifade edildi.

Bakanlık, daha önce yaptığı açıklamada Gazze'deki şehit sayısını 122, yaralı sayısını 900 olarak duyurmuştu.

Aileler okullara sığındı

Filistinli aileler, İsrail saldırılarından korunmak için yanlarına aldıkları eşyalarla Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansına ait okullarına sığındı.

Gazze ve Kudüs'teki olaylar

Gazze Şeridi'ndeki Filistinli direniş grupları, İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah Mahallesi'nden çekilmesi için 10 Mayıs Pazartesi günü yerel saatle 18.00'e kadar süre tanımıştı.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa ve Şeyh Cerrah'tan çekilmemesi üzerine Filistinli direniş grupları İsrail'e çok sayıda roket fırlatmıştı.

Bunun üzerine İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik "Surların Muhafızı" adıyla askeri operasyon başlatıldığını açıklamıştı.