"Genç Çiftçi" projesi ile sürü sahibi oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde izlediği haberden etkilenerek başvurduğu "Genç Çiftçi" projesi kapsamında 40 koyun alan Safiye Töre, özenle beslediği hayvanlarının sayısını 100'e çıkardı.
"Genç Çiftçi" projesi ile sürü sahibi oldu

Bazen at sırtında bazen de yürüyerek kilometrelerce yol katedip sürüsünün bulunduğu yaylaya giden Töre, koyunlardan elde ettiği sütten yaptığı ürünleri satarak aile bütçesine de katkı sunmaya başladı.

Azmi ve çalışkanlığıyla çevresindekilere de örnek olan kadın, elde ettiği gelirle çocuklarının eğitimlerini sürdürmelerini sağladı. Hayvancılığı ailesinden öğrendiğini belirten Töre, "Çocuklarımı okutmak ve ailemin geçimini sağlamak için başka gelirim yoktu. Böyle bir projenin olduğunu televizyonda gördüm. Sonra muhtarı arayarak proje hakkında bilgi aldım ve başvurumu yaptım. Devletimiz bana 40 koyun verdi, ben de 100'e çıkardım. İki evladımı bu sayede üniversiteye gönderdim. Bir evladım da liseden mezun oldu, diğeri lisede okuyor. 6 yıla yakındır bu koyunları besliyorum. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımıza ve Tarım ve Orman Bakanımıza teşekkür ederim." diye konuştu.

Etiketler :