Genç ressamlar dergi fuarında sergi açtı

Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kara kalem, akrilik ve yağlı boya resimlerinin yer aldığı sergi "10. Uluslararası Dergi Fuarı"nda edebiyat ve sanat meraklılarının beğenisine sunuldu
Genç ressamlar dergi fuarında sergi açtı

İSTANBUL (AA) - İlk sayısıyla "10. Uluslararası Dergi Fuarı"na katılan Monarte Sanat Dergisi, genç ressam adaylarının çalışmalarından oluşan resim sergisi açtı.

Türkiye Dergiler Birliği (TÜRDEB) tarafından Eyüpsultan Belediyesi ev sahipliğinde okurlarla buluşan dergi fuarı devam ediyor.

Feshane Caddesi'ndeki fuarda, edebiyat ve sanat tutkunlarının beğenisine sunulan sergide, Güngören İstanbul Ticaret Odası Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin kara kalem, akrilik ve yağlı boya resimleri yer aldı.

AA muhabirine değerlendirmede bulunan Fatma İmran Bayburtlu, yaklaşık 4 yıldır resimle ilgilendiğini, 2,5 yıldır da okuldaki resim atölyesinde eğitmenlik yaptığını söyledi.

Bayburtlu, öğrencilerin katkılarıyla hazırlanan, resim, müzik ve mimari konuların işlendiği sanat dergisi "Monarte"nin ilk sayısının fuarda okuyucuyla buluştuğunu kaydetti.

- "Okulda sanat atölyesi açtık"

Okulun imkanları çerçevesinde kara kalem, akrilik boya ve benzeri çalışmalar yaptıkları bir sanat atölyesi açıldığını ifade eden Bayburtlu, "Bu zamana kadar okulumuz içinde açtığımız 3 sergimizde 200'e yakın çalışma yer aldı. Buraya ise belli bir miktarını getirebildik. İnşallah mayıs ayında okulumuzda yapılacak bilim sanat şenliğinde bir sergi daha açacağız." şeklinde konuştu.

Resim sergisinin dergi fuarına farklı bir hava katacağını düşünerek sergiye karar verdiklerini anlatan Bayburtlu, "Fuarda hem dergimizle hem de resimlerimizle yer aldığımız için mutluyuz. İnşallah devamı da gelir, daha çok eserleri sergileyebileceğimiz alanlarda tekrar yapmak nasip olur." değerlendirmesine bulundu.

- "Yağlı boyaya geçmeyi planlıyorum"

Güngören İTO Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrencisi Esma Kök de resim yapmaya 9. sınıfta başladığını, istedikleri zaman okuldaki atölyeye giderek resim yapabildiklerini ifade etti.

Aynı sınıfta okuyan Beyza Ersan ise daha çok hayvan resimleri yapmayı sevdiğini belirterek, "Resim yapmaya bu sene başladım. Daha önce kendim amatörce kara kalem çalışmalar yapıyordum. Buradaki resmim akrilik, daha sonra yağlı boyaya geçmeyi planlıyorum." diye konuştu.

Bir resme başlamadan önce hocalarına giderek sorduklarını ve bazı tüyolar aldıklarını kaydeden Ersan, "Resmin dergi fuarındaki sergide yer almasından dolayı çok gururlandım, çok mutluyum." değerlendirmesine bulundu.

Kaynak: