‘Genç Sada’lar ödüllerini aldı

Geçtiğimiz günlerde Vakıf Bank İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen “Genç Sada Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında” dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
‘Genç Sada’lar ödüllerini aldı

Genç Sada Kur’an’ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması, Okul Müdürü H. İbrahim Çetin, Öğretmenler Fatma Nur Biberci, Ayşegül Akın, Fatma Harmancı, Dilyar Soysal Işıkçı’nın katkılarıyla Konya Vakıf Bank İmam Hatip Ortaokulunda gerçekleşti. Yarışmanın Birincisi; Beyşehir Eşrefoğlu İHO’dan Süleyman Utku Tutal, İkincisi; Meram İsmail Adile Avcan İHO’dan Muhammed  Taşkıran, Üçüncüleri ise Meram Necip Fazıl Kısakürek İHO’dan Recep Şen, Meram Çumralıoğlu İHO’dan Keyoumu Nurela oldu. Genç Seda Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda koordinatör olarak görev yaptığını söyleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Fatma Nur Biberci , “Böyle bir programa ev sahipliği yapmaktan gurur duyuyoruz. İnşallah çocuklarımız için güzel bir örnek olur ve sonucu hayır olur” dedi.

genc-sada-1.jpeg

’17 OKULUN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ’

Yarışmanın kendi görev yaptıkları okulda düzenlenmesinden duyduğu mutluğu dile getiren Vakıf Bank İmam Hatip Ortaokulu Matematik Öğretmeni Ayşegül Akın, “Fatma Nur Biberci öğretmenimizin koordinatörlüğünde, “Fatma Harmancı, Dilyar Soysal Işıkçı, Ayşegül Akın, eşliğinde organizasyon gerçekleştirildi. Böyle bir yarışmaya ev sahipliği yapmaktan oldukça memnuniyet duyuyoruz. 17 okulla, okulumuzda bu yarışmayı düzenledik. 17 okul, Meram’a bağlı ilçeler, Beyşehir’den, Yunak’tan gelen okulların da katılımlarıyla bu programı gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

genc-sada-2.jpeg

OKULLAR KAYNAŞSIN DİYE!

Milli Eğitim Bakanlığı Genel Müdürlüğü tarafından okulların kaynaşması, okullarda öğrenciler ve öğretmenler arısında güzel bir faaliyet olması düşüncesiyle 4-5 yıldır bunun gibi yarışmalar tertip etiklerini belirten Meram İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Koca, “İlimizdeki tüm ilçeler, okullarımız öğrencilerimiz bu yarışmalara katılıyorlar. Güzel bir faaliyet oluyor. Öğrencilerimizin özgüvenlerinin gelişmesi, okullarımızı tanıması kaynaşması amaçlı hareket ediyoruz. Öğrencilerimize başarılar diliyoruz. Hocalarımızı, anne ve babalarımızı tebrik ediyoruz. Bir velinin çocuğunun böyle yarışmalara katılması derece alsın ve ya almasın velilerimizi mutlu ediyor. Okullarımız da hem akademik bilgi verir hem de çocuklarımızın sosyal, özgüvenli, becerili, kabiliyetini keşfeden kişiler olmasını düşünüyoruz. Bu tip yarışmalarda bunun önünü açmak için düzenlenmiştir. Bakanlığımıza, Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

genc-sada-3.jpeg

genc-sada-4.jpeg

genc-sada-5.jpeg


•ŞERİFE NUR KARACA / YENİ HABER GAZETESİ