Gençler, medyaya yön verecek

Konya İmam Hatipliler Derneği (KİMDER) tarafından hazırlanan İmam Hatip Medya Okulu Projesi başlıyor. Proje ile İmam Hatip öğrencilerinin geleceğin iletişim ve medya sektöründe daha fazla yer alması hedefleniyor

Gençler, medyaya yön verecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konya İmam Hatipliler Derneği tarafından hazırlanan ve Selçuklu Belediyesi tarafından desteklenen İmam Hatip Medya Okulu Projesi başlıyor. Proje kapsamında ilk etapta Konya merkezdeki imam hatip liselerinde eğitim gören öğrenciler, medya okuluna başvurabilecek. Başvurular, iletişim alanında uzman akademisyen ve eğitimcilerin yer alacağı bir kurul tarafından sözlü mülakat ve uygulama sınavı ile değerlendirilecek ve eğitim alacak öğrenciler belirlenecek.

Radyo, internet, sosyal medya, gazete ve dergi yayıncılığı alanlarında yeteneği olan öğrenciler belirlenerek, projenin ilk aşamasında teorik eğitim alacaklar. Daha sonra 6 ay süre ile Konya’daki medya kuruluşlarında saha çalışmalarında bulunacak öğrenciler, son aşamada Selçuklu Belediyesinin desteği ile hazırlanacak medya okulu uygulama ve yayıncılık atölyesinde kendi yayınlarını üretecekler. Okulda becerilerini geliştirecek öğrencilerin iletişim fakültelerini daha fazla tercih etmesi de hedefler arasında.

 

Başvuruların 2 Nisan 2017 tarihinde başlayacağını belirten Konya İmam Hatipliler Derneği Başkanı Salih Zeki İnce, amaçlarının medya sektörünün geleceğinde İmam Hatip neslinin daha fazla yer alması olduğunu söyledi. İnce, “medya ve iletişim çağımızın en önemli alanları. Dünya ve Türkiye’nin yaşadığı tecrübelere bakıldığında iletişim çağında ciddi bir kalite ve etik sorunu olduğunu görüyoruz. Özellikle Türkiye’de medya ve kültür alanlarında milli ve yerli, milletin değerlerini benimsemiş, ahlaki ve dini değerleri her şeyin önüne koyan bir insan unsurunun eksik olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle ülkemizin iletişim alanındaki geleceğindeİmam Hatip neslinin daha fazla yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Projemizin bu anlamda önemli bir adım olduğunu düşünüyoruz” dedi.

İnce, İmam Hatip Medya Okulu Projesini destekleyen Selçuklu Belediyesi’ne ve sosyal projelere büyük önem veren Başkan Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etti.

medya-afis.jpg

Bakmadan Geçme