"Gençlerimiz ülkemizde birer ışık olarak yetişiyor"

- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, UDEF tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın final programına katıldı- Bakan Bak:- "Burada aldığınız eğitimle ülkenize gideceksiniz. Orada ülkenizin büyümesi için bilgilerinizi paylaşacaksınız
"Gençlerimiz ülkemizde birer ışık olarak yetişiyor"


İSTANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'de eğitim gören gençlerin ülkelerine gittiklerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan aldıkları enerjiyle dünyanın 5'ten büyük olduğunu herkese göstereceğini söyledi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen 11. Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın final programı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nun katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Organizasyonda açıklamalarda bulunan Bakan Bak, 203 farklı ülkeden 115 bin öğrencinin Türkiye'de eğitim gördüğünü belirterek, "Gençlerimiz bizim ışığımız ve geleceğimiz. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumunda 10 bin öğrenciyi misafir ediyoruz. Yurtlar yapmaya devam ediyoruz. Kapasitemizi 638 bin yatağa çıkardık. Bu süreçte öğrencilerimize en iyi hizmeti veriyoruz. Ayrıca gençlik kamplarımızda da öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Gençlerimiz ülkemizde birer ışık olarak yetişiyor. Burada aldığınız eğitimle ülkenize gideceksiniz. Orada ülkenizin büyümesi için bilgilerinizi paylaşacaksınız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de eğitim gören gençlere ışık olduğunu ve enerji verdiğini aktaran Osman Aşkın Bak, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanım; bu gençler sizden dik durmayı, şefkati ve sevgiyi öğreniyor. Onlara önderlik ediyorsunuz. Bu gençlere ve bütün coğrafyalara merhamet nedir anlatıyorsunuz. Birleşmiş Milletler kürsüsünde 'dünya 5'ten büyüktür' dediniz, bu gençler sizinle gurur duyuyor. Sizin gösterdiğiniz liderlikle yetişiyorlar. Bu gençlerin içinde ülkelerini geliştirecek olanlar var. Siyaseti ve şefkati sizden öğreniyorlar. UDEF'e de teşekkür ediyoruz. Biz sizi seviyoruz eminim onlar da sizi seviyorlar. Eminim ki, bu gençler ülkelerine gittiklerinde sizden aldıkları enerjiyle dünyanın 5'ten büyük olduğunu herkese anlatacaklar."


Kaynak: