Genel başkanı Konyalı olan siyasi partiden seçim açıklaması

1952 Yılında Konya'nın Ilgın ilçesine Sadık köyünde dünyaya gelen Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Durmaz, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sundukları aday listesini geri çektiklerini bildirdi.
Genel başkanı Konyalı olan siyasi partiden seçim açıklaması

Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Durmaz, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sundukları aday listesini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nı desteklemek için geri çektiklerini bildirdi.

Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Durmaz, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığında yaptığı açıklamada, daha önce YSK'ya verdikleri milletvekili aday listesini geri çektiklerini söyledi.

Parti olarak, 2023 seçimlerini Türkiye için son derece önemli gördüklerini belirten Durmaz, "Büyük Türkiye Partisi olarak, 28. Dönem Milletvekili adaylarımızı, Cumhur İttifakı'nı desteklemek üzere, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemek üzere geri çekiyoruz." diye konuştu.

"Var gücümüzle Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyeceğiz, Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğiz" ifadesini kullanan Durmaz, bunun, parti olarak verdikleri bir karar olduğunu dile getirdi.

Seçim kampanyası boyunca Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine çalışma yürüteceklerini, seçimlerin "beka sorunu" haline geldiğini vurgulayan Durmaz, "2023 seçimlerinin önemli olduğunu biliyoruz. Açıklanan listelerde, gelişen olaylarda tabii ki bizi rahatsız edenler var. Ülkemizi rahatsız eden görüntüler var." değerlendirmesinde bulundu.

Büyük Türkiye Partisi eğer seçimlerden çekilmeseydi oy pusulasında 10. sırada yer alacaktı.

Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Durmaz kimdir?

1952 Yılında Konya Ilgın Sadık köyünde doğmuştur. İlk öğretimini Sadık İlkokulunda, orta öğrenimini Ilgın ortaokulunda okumuştur. Liseye İzmir Atatürk lisesinde başlamış ancak kitap defter alamayacak derecede kötü durumda oldukları için akşam lisesine geçmiştir. Önce gıda sektöründe işe başlamış, daha sonra inşaat sektörüne geçmiş büyük çapta fabrikalar, özel liman inşaatları yapmıştır.

1989 yılında Bakırçay bölge gazetesini kurmuş olup 1991 yılında da Ege Bölgesi Anadolu Basın birliğini kurmuştur. 1994 yılı MHP Aliaga Belediye Başkan adaylığı, 1995 yılı MHP İzmir milletvekili aday adaylıgı, 2015 yılı Adalet Partisi kurucu ve GİK üyeliği ile DYP genel başkan yardımcılığı ve teşkilat işleri başkanlığı görevlerinde bulunmuştur.

Halen Haber Yedigün ve Ege Yeniyüzyıl gazetesi genel yayın yönetmenliğini yapmaktadır. Evli ,hukukçu, eğitimci ve iktisatçı üç çocuk sahibi olup, Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

Etiketler :