Gerçekten yaşamış olmanın altın kuralı

Gerçekten yaşamış olmanın altın kuralı

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER

 

Genç MÜSİAD Konya Şubesi'nin düzenlemiş olduğu salı konferanslarının bu haftaki konuğu  Doç. Dr. Haşim Şahin oldu. Şahin Osmanlı'nın 716. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla verdiği konferansta önemli konularda açıklamalarda bulundu. Program Hatim Duasıyla başladı.

İnsan yaşamına değinerek açıklamalarına başlayan Doç. Dr. Haşim Şahin, "İnsanların 50 ila 80 yıl arası yaşam süreleri vardır. Ancak gerçekten yaşamış olabilmek için yaptığımız bir işin tarihe kazınması gerekir. İşte o zaman gerçekten yaşamış oluruz" dedi.

Osmanlı döneminde 36 tane padişahın hüküm sürdüğüne değinen Şahin, "Osmanlı Döneminde 36 adet padişah vardı.Şuan Türkiye'de bulunan üniversitelerde birçok tarihçi vardır. Şimdi bu padişahların isimlerini sorsak inanın çoğu tarihçi sırasıyla sayamaz. Bu tarihçilere Osmanlı padişahlarının hayatlarını anlatan Türk yapıtı bir eser sorsak buna da cevap veremezler. Çünkü Osmanlı Padişahlarının hayatlarını anlatan Türklerin yazdığı bir eser günümüzde yoktur. Dolayısıyla tarih bizim kanayan yaramızdır" dedi.

İlginç konulara da değinen Haşim Şahin, "Şuanda Türklerin yaşadığı bölgeye Osmanlılar Diyar-ı Rum adını vermişti. Batılılar ise bu bölgeye Türkiye demişti" dedi.

Program Genç MÜSİAD Konya Şubesi Başkanı Emre Babayiğit'in Doç. Dr. Haşim Şahin'e hediye takdim etmesiyle son buldu.