Geri mi dönüyor?

Almanya ve İngiltere'de corona virüsün yeni bir varyantı görüldüğü iddia edildi. Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'de bu yeni varyantı yakın takibe aldı.
Geri mi dönüyor?

Son zamanlarda dikkatler Omicron alt varyantı "Eris" üzerinde yoğunlaştı. Ancak son Covid varyantı BA.2.86 "kökten farklı" olarak tanımlanıyor

Daha hızlı yayıldığına ya da daha ciddi hastalıklara yol açtığına dair herhangi bir kanıt bulunmamakla birlikte bilim insanları Danimarka, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail'de bulunan bu varyantı yakından takibe aldı.

Takip altındaki son varyant nedir?

Covid enfeksiyonları ve hastaneye yatışlar ABD, Avrupa ve Asya'da artmakta ve bu yaz birçok vaka Omicron soyundan gelen EG.5 "Eris" alt varyantına bağlandı.

EG.5'in diğer varyantlara kıyasla daha fazla yaygınlaşmaya başlaması, varyantın DSÖ tarafından "dikkate alınması gereken" kategorisine alınmasına neden oldu.

Yetkililer yeni varyantın virüsün diğer türleriyle rekabet edip edemeyeceğinin ya da önceki enfeksiyon veya aşılamadan kaynaklanan bağışıklık tepkilerinden kaçma konusunda herhangi bir avantaja sahip olup olmayacağının henüz belli olmadığını söyledi.

Yeni Haber: Selçuk Özkan