Geri sayım başladı! TOGG'un üretim bandından iniş tarihi belli oldu

TOGG'un deneme üretimi, inşaatı tamamlanmak üzere olan Gemlik Tesisleri'nde temmuz ayı sonunda başlıyor. Bu yılın son çeyreğinde seri üretim başlayıp ilk araçlar bantlardan inecek.
Geri sayım başladı! TOGG'un üretim bandından iniş tarihi belli oldu

2018 yılında kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, 4 yılın ardından banttan indirmeye hazırlanıyor. TOGG, Gemlik'te 18 Temmuz 2020'de başladığı tesis inşaatı çalışmalarında sona yaklaştı. Çalışanlarının en az yüzde 30'u kadınlardan oluşacak tesiste, üretim başlangıcında yerlilik yüzde 51 olacak, 2025 yılında yüzde 68'e kadar ulaşacak.

SON ÇEYREKTE SERİ ÜRETİME HAZIR

Dünyadaki 10 küresel şirketle işbirliği yapma konusunda gizlilik anlaşması yapılırken, TOGG'un ilk aracı için tedarikçilerin tamamı seçildi. Bunların yüzde 75'i Türkiye'den, yüzde 25'i ise Avrupa ve Asya'dan farklı şirketlerden oluşuyor. TOGG, deneme üretimine adım adım yaklaşılan Gemlik tesisindeki çalışmalarda kilit aşamalardan birini daha kusursuz şekilde tamamladı. Parça kontrol ve doğrulamaları ardından ilk C-SUV gövdesini robot hatlarından başarıyla üretti. Toplam 250 robotun yer alacağı tesiste, bu yılın temmuz ayı sonunda deneme üretimleri başlayacak. Planlar dahilinde ilerleyen Togg, bu yılın son çeyreğinde seri üretime hazır olacak.

30 DAKİKADA YÜZDE 80 ŞARJ

Teknik özellikleriyle öne çıkan TOGG, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platformla '300+' ve '500+' kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek. Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güçle 7.6 saniye, 400 beygir güçle de 4.8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek. Şarj alt yapısına ilişkin de çalışmalar devam ediyor.

YIL SONUNDA YOLA ÇIKACAK

Homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından 2023'ün ilk çeyreği sonunda C segmentindeki ilk araç olan SUV pazara çıkacak. Ardından da yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katılmasıyla aynı DNA'yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. TOGG, 5 modelde 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.