GES'li pazar marketinde pazarcı rahat etti, vatandaş memnun

Karatay’ın 17’nci kapalı pazar marketi Büyüksinan Kapalı Pazar Marketi esnaf ve vatandaşın beğenisini kazandı. Güneş enerjisi santrali (GES) modeliyle 2 bin 900 metrekarelik alanda projelendirilen ve tek kat olarak tasarlanan Büyüksinan Kapalı Pazar Market’inde idari bölüm, enerji odası, çay ocağı güvenlik, mescit ve tuvaletler yer alıyor.
GES'li pazar marketinde pazarcı rahat etti, vatandaş memnun

Büyüksinan Kapalı Pazar Marketi vatandaşa hizmet sunmaya başladı. Büyüksinan Kapalı Pazar Marketi, 15 Milyon 190 Bin TL’ye mal edildi. 2 bin 900 metrekarelik alanda projelendirilen ve tek kat olarak tasarlanan Büyüksinan Kapalı Pazar Market’inde idari bölüm, enerji odası, çay ocağı güvenlik, mescit ve tuvaletler yer alıyor.

fatih-koc.jpg

Yeni pazar yerinden memnuniyetini dile getiren esnaf Fatih Koç, “Çocukluğumdan beri pazarcılık işi ile uğraşıyorum. Marul, maydanoz gibi sebzeler satıyorum. Yeni pazarımızda belediyemiz çalışmayı güzel yapmış. Halkımıza güzel bir yer sunulmuş. Eski pazar yerimizi sıkıntılıydı. Çatısı akıyordu. Böyle bir hizmet gerekliydi ve belediyemiz de yaptı. Doğru zamanda yapıldığını düşünüyorum. Kar yağdığında büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Çökme tehlikeleri vardı. Herhangi bir sıkıntı yaşamadan yeni pazarımıza geçtik. Şu anda hava çok sıcak olmasına rağmen içerisi çok serin. Güneş enerji paneli de yapılmış. Çok iyi bir düşünce. Konya’mız fazlasıyla güneş alan bir yer ve bu güneş değerlendiriliyor. Satışa sunduğumuz sebzeler de bu sayede güneş sıcağından etkilenmiyor. Önceden sebzelerimizi güneşten korumak için şemsiyeler açıyorduk. Ona gerek kalmıyor artık. Yani her türlü kazanç diyebiliriz.” olduğunu söyledi.

yilmaz-demirkardesler.jpg

‘ARTIK SEBZELERİMİZE ZARAR GELMİYOR’

Sıcağın ürünlere zarar verdiğini, kapalı pazarla birlikte bu sorunun önüne geçildiğini söyleyen esnaf Yılmaz Demirkardeşler, “Pazarımızdan memnunuz. Eskisi gibi rüzgardan, yağmurdan, sıcaktan etkilenmiyoruz. Kapalı bir alan olması güzel bir şey. Sıcaktan dolayı da artık sebzelerimize bir zarar gelmiyor. Aynı zamanda güvenliğimiz, bekçimiz var. Eskisinden çok daha iyi. Önceden tezgahlarımız için kurduğumuz çadırlara, şemsiyelere artık gerek duymuyoruz. Tezgahımızı direk kurabiliyoruz. Hijyenik ve temiz. Yapanlardan Allah razı olsun.” İfadelerinde bulundu.

mevlut-ozkaymak.jpg

‘KIŞIN PAZARA GELEMİYORDUK’

Karlı ve soğuk günlerde pazara gelemediklerini hatırlatan mahalle sakinlerinden Mevlüt Özkaymak, “Bu pazara ben her zaman geliyorum. Mahalleye böyle bir pazar alanının kazandırılmasından çok memnunum. Yeni pazarla birlikte kışın karından soğuğundan, yazın güneşinden kurtulduk. Açık alanda olduğu için kışın karda pazara gelemiyorduk. Şimdi çok güzel. Sıcak havadan bile etkilenmiyoruz, çok şahane oldu. Karatay Belediyesine teşekkür ederiz. Çok memnunum. Eskisinden çok daha iyi. Artık pazar market oldu, çokta güzel oldu.” sözlerin yer verdi.

hamza-bayrak.jpg

‘SERİN BİR ŞEKİLDE ALIŞVERİŞİMİZİ YAPABİLİYORUZ’

Pazar alanının sıcaktan etkilenmemesinden dolayı serin bir şekilde alışverişlerini yapabildiklerini söyleyen mahalle sakinlerinden Hamza Bayrak, “Pazarımıza her hafta geliyorum. Önceki pazara göre güzel bir hizmet sağlanmış. Her yerinin kapalı olması çok iyi olmuş. Dışarıda 35 derece sıcaklık varken serin bir şekilde alışverişimizi yapabiliyoruz. Sıcaktan etkilenmiyoruz. Aynı şekilde kışında soğuktan etkilenmeyeceğiz. Güneş enerji sistemi yapılması da çok güzel bir sistem. Geri dönüşüm açısından mantıklı. Güneşten her zaman faydalanmak gerekiyor. Konya’mız yeni teknolojilere ayak uyduruyor. Belediyemiz büyük bir hizmet sağlamış. Başkanımıza teşekkür ederiz.” dedi.

bayram-akin.jpg

‘KARDAN KIŞTAN BELEDİYEMİZ KURTARDI’

Kapalı pazar alanıyla birlikte soğuk hava şartlarından kurtulduklarını dile getiren esnaf Bayram Akın ise, “Yeni pazarımız bizim için çok güzel olmuş. Kaliteli ürünler kullanılmış. Üzerinin kapalı olması çok güzel bir şey. Kardan kıştan bizi belediyemiz kurtardı. Allah razı olsun. Aynı zamanda güneş enerjisi üretiyor. Büyük bir farklılık. Allah devletimize ve belediyemize zeval vermesin. Biz pazarcıyız. Hale saat 4’te gitmesek mal bulamayız. Erken gitsek arabamızda tezgahımız, kasalarımız olur. Bunları boşaltmamız gerekir. Bu yüzünden pazarın geceden açılması lazım. Sabah 7’de tezgah kurma sistemi bizim için uygun olmuyor. En büyük sorunumuz alan sorunu. Mallarımızın hepsini tezgaha açamıyoruz. Bu yüzden alanımızın biraz daha genişletilmesi iyi olur. Pazarımızı çok beğendik. Ama bizim tek sıkıntımız bu. Belediye başkanımız Hasan Kılca’nın çok güzel çalışmalarını görüyorum. Hasan Kılca, köylere çok büyük yatırımlar yaptı. Hanımım Obruk, Esentepe Köylüdür. Kayınım orada muhtar. Birlikte anlaşarak güzel işlere yer veriyorlar. Esnaf dükkanı yapıldı. Veteriner açtılar. Çalışmalarını görüyorum ve çokta memnunum. Başkanımı çok seviyorum. Başkanımda bu konuda bizimle birlik içinde olursa, pazarımızdaki alan sorununu birlikte çözeceğimize inanıyorum” sözleriyle konuşmasına son verdi.

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

buyuksinan-kapali-pazar-marketi-3.jpg

buyuksinan-kapali-pazar-marketi-4.jpg

buyuksinan-kapali-pazar-marketi-5.jpg

buyuksinan-kapali-pazar-marketi-6.jpg

buyuksinan-kapali-pazar-marketi-7.jpg

buyuksinan-kapali-pazar-marketi-8.jpg

buyuksinan-kapali-pazar-marketi-9.jpg

buyuksinan-kapali-pazar-marketi-10.jpg

buyuksinan-kapali-pazar-marketi-13.jpg

İlgili Haberler
 Muhabir