'Gizli operasyon yürütenlere karşı açık operasyon yürütemezsiniz'
Milli Eğitim Bakanı Avcı, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, 'Size karşı gizli operasyon yürütenlere karşı açık operasyon yürütemezsiniz. Ketumiyeti zaaf olarak yorumlamamak gerekir' dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda soruları yanıtlıyor ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.
Avcı, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:
"Size karşı gizli operasyonlarla yapılmış bir hamle var, sizin önce buna cevap vermeniz, bunu savuşturmanız, sonra bundan sonra bu tür şeylere fırsat vermeyecek tedbirleri almanız gerekiyor. Zaten size karşı gizli bir operasyon yürüten insanlara karşı siz açık operasyon yürütemezsiniz. Bu bakımdan, ilgili birimlerin bu konulardaki ketumiyetini, suskunluğunu bir zaaf alameti olarak veya kamuoyundan bir şeyleri, özellikle kendi sorumluluklarını ört bas etmek için gizleme telaşı olarak yorumlamamak gerekir."
"Çocuklarını aslanlar gibi okullara gönderdiler"
Vatandaşların, devletin kendini koruduğunun bilincinde olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:
"Okulların açılışında terör örgütünün ve yandaşlarının bir boykot teşebbüsü oldu. Halkımız bu girişime itibar etmedi, çocuklarını aslanlar gibi okullara gönderdiler. Çünkü vatandaş, devletin yanında olduğunu, kendisini koruduğunu, koruyacağını ve kendisini teröristle bir tutmadığını, tutmayacağını gördü. Bölge halkının en büyük özlemi, beklentisi budur. Devlet benim yanım da mı, yanımda kalmaya devam edecek mi, beni terör örgütünün saldırılarına karşı koruyabilecek mi? Bu konudaki tereddüdü giderdiğiniz anda ki giderilmiştir, giderilmektedir, daha da giderilecektir, bölge halkı devletine bağlıdır, milli birliğimize bağlıdır."