Gök ağlıyor, çiftçi gülüyor

YENİ HABER - MERVE ATEŞ
Gök ağlıyor, çiftçi gülüyor

Yağmur, Konya Ovası’na bereket olarak yağdı. Altınekin’i de içine alan bölgede metre kareye 35 metreküp ile son yılların en fazla yağışı düştü. Tarlalar çimlenme dönemini bol yağışla geçirdi Çiftçi şimdi dört gözle gelecek dönemlerde tarlaya düşecek kar yağışını bekliyor.

Son yıllardaki kuraklık ovada moralleri bozmuştu. Özellikle Eylül ve Ekim ayında etkili olan yağışlar, hem hasat dönemi için beklentileri arttırdı, hem de yeraltı su seviyesini yükseltti.

YERALTI SU SEVİYESİNİ YÜKSELTTİ

“Altınekin’de hububat ekimini tamamlayan çiftçiler son iki gündür yağan yağmurla büyük sevinç yaşadı” diyen Altınekin Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu, yağışların hububat açısından oldukça faydalı olacağını belirtti. Kağnıcıoğlu, “Ekimini daha önceki haftalarda yapan pek çok çiftçimizin şu anda tarlasında buğdaylar çıktı. Erken eken çiftçilerin tarlalarındaki tohumlar çimlenerek çıktığı için yağışlardan daha çok faydalandı. Özellikle Eylül ve Ekim ayında etkili olan yağışlar, hem hasat dönemi için beklentileri arttırdı, hem de yeraltı su seviyesini yükseltti. Çimlenme dönemini yağışla geçirdik. Çiftçiler şimdi dört gözle kar yağmasını bekliyor”diye konuştu

KAR YORGAN VAZİFESİ YAPAR

Mevsim itibariyle ekili hububat alanlarının gelecek dönemlerde  kar yağışına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Başkan  Kağnıcıoğlu,, "Kar yağması buğdayı soğuklara karşı korur ve yorgan vazifesi yapar. Buğday kar altında gelişimini daha sağlıklı bir şekilde sürdürür. Bu vesile ile inşallah bol bereketli bir kış mevsimi geçiririz. İlkbaharlarda gelecek yağışlar da çok önemli. Beklenen yağışlar ilkbaharda da gelirse çiftçimiz bayram eder " ifadelerini kullandı.