Gökmen Eğitim Kurumları değerleri geleceğe taşıyor!

Gökmen Eğitim Kurumları, verdiği okul öncesi ve değerler eğitimiyle öğrencilerinin bilim, sanat ve kültür alanlarında ilerlemesini sağlıyor.
Gökmen Eğitim Kurumları değerleri geleceğe taşıyor!

Gökmen Eğitim Kurumları, verdiği okul öncesi ve değerler eğitimiyle öğrencilerinin bilim, sanat ve kültür alanlarında ilerlemesini sağlıyor. Çocukları ezberci sistemden uzak bir şekilde yetiştirdiklerini vurgulayan Gökmen Eğitim Kurumları Kurucusu Elmas Gökmen, “Özümüzden, eşsiz kültürümüzden aldığımız güç ile yüzümüzü geleceğe döndüğümüzde ufku geniş, vizyon sahibi, ayakları yere sağlam basan güçlü nesiller yetiştirmek istiyoruz” dedi.

gokmen-1.jpg

Gökmen Eğitim Kurumları çocukları bilimden, sanattan ve değerlerinden ayırmayarak onları geleceğe hazırlamada rol model oluyor.  Gökmen Eğitim Kurumu’nu açarken en ufak detayları düşündüklerini belirten Elmas Gökmen, “Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı hem değerler eğitimi hem de okul öncesi eğitim veren bir kurumuz. Çocuklarımızı geçmişinden koparmadan, doğuştan var olan fıtratlarını bozmadan en güzel şekilde yetiştirme gayretindeyiz” dedi.

gokmen-2.jpg

‘KUR’AN VE SÜNNET IŞIĞINDA GELECEĞE HAZIRLIYORUZ’

Çocukları Kur’an ve sünnet ışığında geleceğe hazırladıklarının altını çizen Gökmen, “Önceliğimiz; çocuklarımızın doğuştan var olan kusursuz fıtratlarını muhafaza ederek Kur’an’ı Kerim ve sünnet ışığında bilim, sanat, doğa ile sentezlediğimiz okulumuzda sevgi dolu bir eğitimle geleceğe hazırlamaktır. Bizim gayemiz güçlü, inançlı, mutlu nesiller yetiştirmektir. Okulumuzda, 3-6 yaş arasındaki çocuklarımıza hizmet veriyoruz. Bir okulda neyin eksikliğini hissettiysem Gökmen Eğitim Kurumları’nda onu hayata geçirmeyi hedefledim. Mesela sanat sınıfımızda lavabomuz var. Sanat sınıfımızın altı seramiktir ki çocuk orada istediği gibi sanatını yapabilsin. Lavabolarımızda evde olduğu gibi tuvalet terliklerimiz mevcut. Giyinme kabinimiz var. Lavabolar tavana kadar kapalı değil, öğretmenimizin boyu kadardır. Çocuk kapıyı açamadığında ya da aksi bir durum olduğunda hemen öğretmeniyle iletişime geçebilir. Böyle ufak tefek detayları düşündük” diye konuştu.

gokmen-3.jpg

‘AYNI ZAMANDA DOĞA OKULUYUZ’

Gökmen, çocukları doğayla iç içe yetiştirdiklerini söyleyerek okulda çeşitli atölyelerin bulunduğunu ifade etti. Gökmen sözlerine şöyle devam etti: “Gökbilimleri atölyesi, akıl zeka oyunları atölyesi, sanat atölyesi ve laboratuvar gibi çeşitli atölyelerimiz var. Burada ebru sanatı yapılır, neyler üflenir, oyunlar oynanır, okçuluk yapılır, dokumacılık yapılır, çömlekçilik yapılır. Çocuklarımızı hem bilime yönelik yetiştiriyoruz hem de kendi öz kültürümüzden kopmadan değerlerimizi geleceğe taşımak istiyoruz. Aynı zamanda doğa okuluyuz. Okulumuzun bahçesinde doğal tarım alanımız var. Laboratuvarda çimlendirdiğimiz tohumlarımızı yazın oraya ekeriz. Çocuklarımızın pamukta fasulye yetiştirmekten öteye gitmelerini istiyoruz. Ata tohumlarımızı (biber, domates) laboratuvarımızda çimlendiriyoruz. Daha sonra doğal tarım alanına bu tohumları ekiyoruz. Bunu da çocuklarımızla yapıyoruz. Mutlaka haftanın bir günü hava şartları müsait olduğu sürece çocuklarımızı ormana götürürüz. Ormanda eğitimlerimizi yaparız. Çocuklarımızı doğadan, topraktan koparmadan eğitim veriyoruz.”

gokmen-4.jpg

‘ZAMANIN NASIL GEÇTİĞİNİ ANLAMIYORUZ’

Çocuklarla birlikte okulda yoğun ve etkin bir zaman geçirdiklerini belirten Gökmen, “Kur’an’ı Kerim ve değerler eğitimi olarak çocuklarımızın kalplerine Allah ve  peygamber sevgisini nakşedebilmek çok önemli. Hadisleri de bilimsel açıklamalarıyla öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklarımız sabah ilk geldikleri zaman kahvaltıya ineriz ve yemek duası eşliğinde kahvaltımızı yaparız. Daha sonra sınıflarımıza çıkarız. Sınıflarımızda okul öncesi eğitimlerimize başlarız. Daha sonra atölyemizde yapmamız gereken çalışmalarımız varsa atölyelerimize geçeriz. Değerler eğitimi olarak Kur’an’ı Kerim, Hadis, Siyer gibi derslerimizi işleriz. Bahçede oyunlarımızı oynarız. Sonra öğle yemeğimiz oluyor. Top havuzu aktivitelerimiz var. Daha sonra ikindi kahvaltımız var. küçük aktiviteler ekliyoruz ve saat 5’te çıkıyoruz. Sabah 8’den 5’e kadar vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz” şeklinde konuştu.  

gokmen-5.jpg

‘BÜTÜN GELİŞİM ALANLARINI DESTEKLİYORUZ’

Gökmen, “Velilerimiz, çocuklarını gönül rahatlığıyla bize teslim edebilirler. Çocuklar günlerini dolu dolu geçirip hem değerler anlamında hem de fen bilimleri anlamında eğitim alıyor. Biz burada bütün gelişim alanlarını destekliyoruz” dedi.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

gokmen-6.jpg

gokmen-7.jpg

gokmen-8.jpg

gokmen-9.jpg

gokmen-10.jpg