Gökmen Eğitim Kurumları geleneği geleceğe taşıyor

Gökmen Eğitim Kurumları, dijitalleşmenin egemen olduğu günümüzde, Türk kültürünü tanıtan etkinlikler yaparak çocukların geçmişten kopmadan geleceğe ilerlemelerinde köprü görevi görüyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Elmas Gökmen, “Gücünü köklerinden, kadim medeniyetimizden alarak, yüzünü geleceğe dönen güçlü nesiller yetiştirme gayretindeyiz” dedi.
Gökmen Eğitim Kurumları geleneği geleceğe taşıyor

Gökmen Eğitim Kurumları, Türk kültürünü tanıtan faaliyetlerle çocuklara geçmişi sevdirerek hem eğlenmelerini hem de öğrenmelerini sağlıyor. Eğitim faaliyetleri ve kültürel etkinliklerinden bahseden Gökmen Eğitim Kurumları Kurucusu Elmas Gökmen, “Ata sporlarımız, geleneksel el sanatlarımız, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımız, kendimize has unutulmaması gereken örf ve adetlerimizi yaşayarak, deneyimleyerek, kendimiz bizzat uygulayarak, yer yer mizansenlerle dramatize ederek kalıcı olarak öğrencilerimize öğretiyoruz. Örneğin kahve ve misafir kültürümüzü anlatmak için kültürümüzü yansıtan dekoratif şeyler hazırlıyoruz ve öğrencilerimize ilgili kostümleri giydirerek Türk kültürüyle tanışmalarını sağlıyoruz” diye aktardı.

gokmen-egitim-1.jpg

‘DEĞERLERİMİZDEN KOPMADAN EĞİTİM VERİYORUZ’

Öğrencilere kendi değerlerinden kopmadan eğitimler verdiklerinin bilgisini veren Elmas Gökmen, “Dijitalleşmenin ve dijital çağın hakim olduğu günümüzde maalesef ki zaman zaman kültür erozyonu yaşanabilmekte, fakat bunun önüne geçmek kendi elimizde. Çocuklarımıza çağın getirdiği yenilikleri faydalı şekilde kullanıp, bunlarla geleceğe nasıl şekil vereceklerini öğretirken, özünden, kendi değerlerinden ödün vermeden ilerlemeyi de öğretiyoruz. Gökmen Anaokulu olarak bizler de kültürümüzü, geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize aktarabilmek adına geniş kapsamlı çalışmalar yapmaktayız. ‘Aile bağları nasıldı, kuşaklar arasındaki bağlar nasıl kurulurdu, misafir nasıl ağırlanırdı, büyüklere saygı neden gerekliydi…’ Bunları en ince ayrıntısına kadar öğrencilerimize öğretmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

gokmen-egitim-2.jpg

‘HER BİR ÖĞRENCİMİZİ KÖKLERİNDEN BESLİYORUZ’

Türk kültürünün derin anlamlar içerdiğine vurgu yapan Gökmen, “El öpme adetimizin sadece şekilden ibaret olmayıp aslında küçüğün büyüğe saygısını gösterirken, büyüğün küçüğe muhabbetini artırdığını ve böylelikle kuşaklar arasında uçurumlar değil sarsılmaz köprüler kurmaya vesile olduğunu, bir fincan kahvenin sadece bir içecek olmayıp, yanında sunulan güllü lokumun, bir bardak suyun aslında misafire ´Aç mısın?´ sorusunu nahif bir şekilde sorma yöntemi olduğunu öğretmeyi amaçlıyoruz. Kapıda karşılanan misafirin yine kapıda uğurlanıp misafir gözden kayboluncaya kadar ev sahibini arkasını dönmemesinin kişiye verilen değerin göstergesi olduğunu ve bu değerlerin tamamının toplumda sevgiyi, saygıyı, dayanışmayı ve bir olmayı pekiştirdiği ve böyle toplumların her zorluk ve her koşulda ayakta kalmayı başarabildiğini öğrencilerimize anlatıyoruz. Ve her bir öğrencimizin köklerinden beslenerek ulu çınarlar gibi yüzyıllar boyunca bu değerleri kuşaktan kuşağa aktarmalarını umuyoruz.” diye altını çizdi.

gokmen-egitim-4.jpg

‘AMACIMIZ UFKU AÇIK DÜNYA İNSANI YETİŞTİRMEKTİR’

Amaçlarının ufku açık dünya insanı yetiştirmek olduğunun altını çizen Gökmen, şöyle konuştu: “Gökmen Anaokulu olarak asli gayemiz özünden kültüründen kendine has değerlerinden ödün vermeden, vizyon sahibi, geleceği planlayan, yarınları şekillendiren, çağın bir adım ilerisini görebilen, ufku açık dünya insanı yetiştirmektir. Tıpkı köklerinden beslenip başını gökyüzüne çeviren ve yüzyıllar boyu ayakta kalabilen çınar ağaçları gibi. Bunun için kapsamlı ve donanımlı sınıflar oluşturduk. Uzay ve Gökbilimleri Sınıfı, Akıl ve Zeka Oyunları Sınıfı, Laboratuvar gibi sınıflarımızda öğrencilerimiz, strateji geliştirme, bilim ve teknolojiyi aktif bir şekilde yaparak, yaşayarak, deneyimleyerek öğrenirken; Sanat Sınıfı, Müzik Sınıfı, Drama Sınıfı gibi bölümlerimizde kültürümüzün güzelliklerini öğrenmekteler. Kültürümüzün temeli, insanı ve yaratılan her varlığı sevmek, saygı duymak, değer vermek üzerine kurulmuş, asırlar boyunca, her zerresi ilmek ilmek, motif motif işlenmiş eşsiz bir hazinedir.”

gokmen-egitim-5.jpg

GÜÇLÜ NESİLLER YETİŞTİRİYOR

Gökmen Eğitim Kurumları, alışılagelmişin dışına çıkarak, çağın getirdiği yeniliklere sahip modern okul binaları ve çok yönlü kapsamlı eğitim içerikleriyle güçlü nesiller yetiştiriyor. Gökmen Eğitim Kurumları, verdiği okul öncesi ve değerler eğitimiyle öğrencilerinin bilim, sanat ve kültür alanlarında ilerlemesini sağlıyor. Gücünü köklerinden alarak yüzünü geleceğe dönen nesiller yetiştirdiklerini söyleyen Gökmen Eğitim Kurumları Kurucusu Elmas Gökmen, “Asli gayemiz özünden, kültüründen, kendine has değerlerinden ödün vermeden vizyon sahibi, geleceği planlayan, yarınları şekillendiren, çağın bir adım ilerisini görebilen, ufku açık dünya insanı yetiştirebilmektir” dedi. 

gokmen-egitim-6.jpg

‘OKULUMUZDA KAPSAMLI VE DONANIMLI SINIFLAR KURDUK’

Köklerinden beslenip, başını gökyüzüne çeviren ve yüzyıllar boyunca ayakta kalabilen çınar ağaçları gibi nesiller yetiştirmek istiyoruz. Bunun için okulumuzda kapsamlı ve donanımlı sınıflar kurduk.  Bilindiği üzere pozitif bilimler deneye dayanan yöntemler ve gerçeklikten yararlanarak sonuca varma üzerine kuruludur. Ve bilim doğru düşünme, doğruyu ve bilgiyi araştırma, bilimsel metotlarla bilgiyi edinme ve düzenleme sürecidir.  Akıl Zeka Oyunları sınıfımızda çocukların stratejik düşünme, mantık yürütme, hızlı düşünüp doğru karar verme gibi melekeleri gelişirken Uzay ve Gökbilimleri sınıfımızda merak duygusu, sorgulama, sıra dışı düşünme, uçsuz bucaksız sonsuzluklarda bilinmeyenleri keşfetme çağın bir adım ilerisinde olma gibi özellikleri gelişmektedir. Yine laboratuvar da öğrencilerimiz bilgiyi deneylerle bizzat uygulayarak tecrübe ederek öğrenirken araştırma sonuca varma odaklı çalışmalar yapmaktadırlar” şeklinde konuştu.

gokmen-egitim-7.jpg

‘KENDİ ÖZÜNDEN KOPMADAN İLERLEMELERİNİ SAĞLIYORUZ’

Öğrencilerin kendi özlerinden kopmadan ilerlemelerini sağladıklarını ifade eden Elmas Gökmen, “Sanat sınıfı, yaşam beceri sınıfı, müzik sınıfı, drama sınıfı bölümlerimizde ise kültürümüzün güzelliklerini öğrenmekteler. Kültürümüzün temeli insan ve yaratılan her varlığı sevmek, saygı duymak üzerine kurulmuş, asırlar boyunca her zerresi ilmek ilmek, motif motif işlenmiş eşsiz bir hazinedir. Dijitalleşmenin ve dijital çağın hakim olduğu günümüzde maalesef ki zaman zaman kültür erozyonu yaşanabilmekte fakat bunun önüne geçmek de kendi elimizde. Çocuklarımıza çağın getirdiği yenilikleri faydalı şekilde kullanıp bununla geleceğe nasıl şekil vereceğini öğretirken özünden kendi değerlerinden ödün vermeden ilerlemeyi de onlara öğretmeliyiz. Ata sporlarımız geleneksel el sanatlarımız unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlarımız, unutulmaması gereken örf ve adetlerimizi gelecek nesillere özenle aktarıyoruz” diye konuştu.

gokmen-egitim-8.jpg

BİR OKUL HAYAL EDİN KAPISI ORMANA AÇILSIN!

Öğrencileri doğa ile toprakla buluşturduklarını vurgulayan Gökmen, “Konum itibari ile okulumuz Selçuklu’nun havası en temiz oksijeni en bol bölgesinde ormanlık alanın hemen önünde yer almaktadır. Gökmen Anaokulu olarak dünyaca kabul görmüş Montessori Waldorf Reggio Emilia gibi yaklaşımları kendi kültürümüze entegre ederek uygulamaktayız. Orman Okulu pedogojisi her ne kadar İskandinav ülkelerinden dünyaya yayılmış gibi görünse de konargöçer bir toplumun nesli olarak doğa ile dostluğumuz genetik kodlarımızda mevcuttur. Biz sadece bunu açığa çıkarıyoruz. Öğrencilerimizi doğa ile toprak ile buluşturuyoruz ve böylelikle bağımsız ve özgür hareket edebilme, bütüncül düşünme, sorgulama, bütüncül düşünme, işbirliği yapabilme, zorluklarla mücadele edebilmenin yanı sıra yaşayan ve yaratılan her varlığa sevgi şefkat empati duyma becerileri gelişmekte ve böylelikle hayat boyu ihtiyaçları olan melekeleri kazanmaktalar” diyerek sözlerini tamamladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ
 

gokmen-egitim-3.jpg

gokmen-egitim-9.jpg

gokmen-egitim-haber10.jpg