Golcülerin düellosunda kazanan Göztepe

Süper Lig'in 34. haftasının açılış maçında Atakaş Hatayspor, Göztepe'yi konuk etti. İzmir temsilcisi karşılaşmayı golcü oyuncusu Adis Jahovic'in 'hat-trick'i ile 3-2 kazandı.
Golcülerin düellosunda kazanan Göztepe

Atakaş Hatayspor, Süper Lig'in 34. haftasının açılış maçında Göztepe'yi ağırladı.

Antakya Atatürk Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı konuk ekip Göztepe, Makedon forveti Adis Jahovic'in 30, 38 ve 78. dakikalarda attığı gollerle 3-2 kazanmayı bildi.

Öte yandan ev sahibi Hatayspor'un 64 ve 90. dakikalarda Mame Diouf ile bulduğu goller puan almaya yetmedi.

Bu galibiyetle puanını 46'ya yükselten Göztepe, maç fazlasıyla 9. sıraya yerleşti. Ligdeki 11. mağlubiyetini alan Hatayspor ise 49 puanla 7. sırada kaldı. 

Mücadelenin önemli anları

5’inci dakikada karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı konuk Göztepe'den geldi. Burekovic derinlemesine pasıyla sol kanatta topla buluşan Halil'in vuruşunda kaleci Münir topu kurtardı, Ancak pozisyon için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

10’uncu dakikada Hatayspor'un kaptırdığı top sonrası topla buluşan Tripiç sert vurdu, top direğin yanından auta gitti.

28’inci dakikada Traore'nin kaptırdığı top sonrası Jahovic sert vurdu. Top az farkla auta gitti.

30’uncu dakikada savunmadan atılan uzun topa Jahovic hareketlendi. Bir süre topu sürdükten sonra kaleci Münir ile karşı karşıya kalan Jahovic, Münir’in solundan topu ağlara gönderdi: 0-1.

38’inci dakikada sağ kanattan gelişen Göztepe atağında Gassama şık hareketlerle içeriye sokuldu. Gassama’nın altı pas içerisine çevirdiği topa ön direkte dokunan Jahovıc kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 0-2.

Karşılaşmasının ilk yarısı, 2-0 konuk ekip Göztepe’nin üstünlüğü ile sona erdi.

55'inci dakikada Gelişen Hatayspor atağında sol çaprazda topla buluşan Boupendza nefis hareketlerle Alpaslan’dan sıyrılarak vuruşunu yaptı top yandan auta gitti.

64’üncü dakikada Atakaş Hatayspor sağ kanattan korner kazandı. Traore’nin kullandığı kornerde arka direkte çok iyi yükselen Diouf güzel bir kafa vuruşuyla topu Göztepe filelerine gönderdi: 1-2.

66'ıncı dakikada gelişen Atakaş Hatayspor atağında defansın arkasına atılan topla buluşan Boupendza Alpaslan’ın müdahalesi sonrası yerde kaldı. Hakem Erkan Özdamar penaltı noktasını gösterdi ancak yardımcı hakem Boupendza’nın pozisyonunun ofsayt olduğu gerekçesiyle bayrağını kaldırdı.

79’uncu dakikada sol kanattan gelişen Göztepe atağında Burekovic ceza alanı içine ortaladı Jahovic kafa vuruşuyla bir kez daha Hatayspor ağlarını havalandırarak hat-trick yaptı: 1-3.

90’ıncı dakikada sol kanattan gelişen ev sahibi atağında oyuna sonradan giren Muhammet Mert’in ortasında Diouf bir kez daha çok iyi yükselerek topu Göztepe ağlarına yolladı: 2-3.

Maçın kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Göztepe deplasmanda Hatayspor’u 2-3 mağlup etti.