Gönül Dağı oyuncularının isimleri! İşte o efsane kadronun tam listesi

TRT’nin sevilen dizisi Gönül Dağı her cumartesi yürekleri ısıtmaya devam ediyor. Anadolu insanının öyküsünü anlatan dizi her hafta reyting rekorları kırmaya devam ediyor. Birbirinden önemli oyuncuların rol aldığı Gönül Dağı dizisinde hangi karakteri kim canlandırıyor? İşte Gönül Dağı sorularının yanıtları!
Gönül Dağı oyuncularının isimleri! İşte o efsane kadronun tam listesi

“Bozkırın kalemi” olarak tanınan Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden esinlenilerek senaryolaştırılan Gönül Dağı dizisi, bozkırda hayallerinin peşinden koşan ve tüm engellere rağmen imkansızı başarmaya çalışan üç kuzenin hikayesine odaklanıyor. Yayınlandığı günden bu yana reyting rekorları kıran dizi, TRT’nin en başarılı yapımları arasında yer alıyor. Dizi, yeni sezonda da evlerimizi sımsıcak ısıtmaya devam ediyor.

İŞTE GÖNÜL DAĞI’NIN OYUNCULARI

İlk bölümü 17 Ekim 2020 tarihinde TRT 1 ekranlarında yayınlanan Gönül Dağı dizisinin oyuncuları kimlerdir? İşte Gönül Dağı oyuncularının gerçek isimleri, yaşları, canlandırdıkları roller, yaşları, nereli oldukları ve hangi üniversiteden mezun oldukları ile ilgili bilgiler.

iste-gonul-daginin-oyunculari.webp

TANER

Berk Atan, İzmir doğumlu bir manken ve oyuncudur. 2012 yılında "Best Model of Turkey" birincisi olan Atan, Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde oyunculuk eğitimi almıştır. İlk kez Her Şey Yolunda Merkez dizisinde canlandırdığı Selçuk Demircioğlu karakteri ile ekranlara gelen Atan, Güneşin Kızları dizinde Savaş Mertoğlu'nu canlandırmıştır. En son yer aldığı projeler arasında Gönül Dağı'nda canlandırdığı Taner karakteri vardır.

iste-gonul-daginin-oyunculari-002.webp

RAMAZAN

Cihat Süvarioğlu, Konya doğumlu bir tiyatro ve sinema oyuncusudur. Marmara Üniversitesi'nde İşletme Bölümü'nü okumuştur. 2019 yılında ise Bahçeşehir Üniversitesi'nde İleri Oyunculuk alanında yüksek lisans yapmıştır. 2014 yılından itibaren ekranlarda karşımıza çıkmaya başlayan Süvariğlu, son yıllarda Kelebekler, Fractured, Hakan: Muhafız yapımlarında yer almıştır.

iste-gonul-daginin-oyunculari-001.webp

VEYSEL

14 Ekim 1993 istanbul doğumlu oyuncu İstanbul Üniversitesi Tiyatro Bölümü'nden mezunudur. Yok Artık, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'dan sonra Gönül Dağı'ndaki Veysel karakteri ile zirve yapmıştır.

iste-gonul-daginin-oyunculari.jpg

SELMA ÖĞRETMEN

Melis Sevinç, 1999 yılı doğumlu oyuncu. "Zalim İstanbul" ile oyunculuğa başlayan Sevinç, "Gönül Dağı"nda canlandırdığı Selma Öğretmen rolü ile tanınmaya başladı. Rol aldığı "Sanki Her Şey Biraz Felaket" yurt içi ve yurt dışında çeşitli festivallerde gösterime girdi ve ödül kazandı.

cemile.webp

CEMİLE

1992 İstanbul doğumlu tiyatro ve sinema oyuncusu Kaya Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü mezunudur. Rol aldığı yapımlar: Gönül Dağı (Cemile, TV Dizisi 2020), Zümrüdüanka (Oya Arsoy, TV Dizisi 2020), Hababam Sınıfı Yeniden (Sinema Filmi 2019), Tütün (Kısa Film 2017), Sonsuz Aşk (Sinema Filmi 2016), Kalbimdeki Deniz (Figen Yılmaz, TV Dizisi 2016-2018), Sonsuz Aşk (Sinema Filmi, 2016), Selam: Bahara Yolculuk (Sinema Filmi 2015), Yetim Gönüller (Yasemin, TV Dizisi 2014)

iste-gonul-daginin-oyunculari-003.webp

ASUMAN

Hazal Çağlar 1996 doğumludur. Hazal Çağlar No 10 Studıo Temel Oyunculuk eğitimi aldı. Metin Balekoğlu’ndan Kamera Önü Oyunculuk Eğitimi aldı. Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü mezunudur. İlk kez Aile Hükümeti filminde rol aldı. Şimdi de Gönül Dağı dizisinde Asuman rolünü canlandıracaktır.

iste-gonul-daginin-oyunculari-004.webp

DÜĞÜNCÜ MUAMMER

Ali Düşenkalkar, Lefkoşa doğumlu sinema, tiyatro ve dizi oyuncusu, seslendirme sanatçısı. Kardeşi Munis Düşenkalkar da oyunculuk yapmaktadır. 1983 Yılında Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Mezun olduktan sonra, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. "İstanbul Efendisi", "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz", "Macbeth", "Amadeus", "Afife Jale", "Küçük Nasrettin" gibi 38 oyunda oyuncu, yönetmen ve yardımcı yönetmen olarak görev yaptı. Yaklaşık beş bin saat film, dizi film ve çizgi film; arkası yarın radyo tiyatrosu ve belgesel seslendirmiştir. 2000 Yılında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 2005 Ankara Film Festivali “Korkuyorum Anne“ filmi ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü, 2005 Nürnberg Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü almıştır. Dialog Anlatım ve İletişim’ de Diksiyon, Fonetik, Drama, Konuşma dersleri vermektedir. Son yer aldığı yapımlar arasında Malazgirt 1071, Hep Yek 2 ve Gönül Dağı bulunmaktadır.

iste-gonul-daginin-oyunculari-006.webp

AĞITÇI HÜSEYİN

Erdal Cindoruk, Adana doğumlu sinema, tiyatro ve dizi oyuncudur. Adana Belediyesi Konservatuvarı'nda tiyatro eğitimi görmüştür. Duygu Akşen Cindoruk ile evliliğinden iki çocuğu vardır. Son yıllarda Kurtlar Vadisi, Aile Arasında ve Gönül Dağı yapımlarında yer almıştır.

iste-gonul-daginin-oyunculari-005.webp

MÜNİR BAŞKAN

Ege Aydan, tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. 1958'de Ankara'da, Efe Aydan ile opera sanatçısı ve oyuncu Sevda Aydan'ın (1930-2018) oğlu olarak doğdu. 3 yaş büyük ağabeyi Efe Aydan, Türkiye'nin en önemli basketbolcularından biridir. İlk ve orta eğitimiyle liseyi İstanbul'da okudu. Daha sora sanat eğitimine bale ile başladı ve hocalarının boyunun uzun olması yönündeki uyarıları sonucunda baleden vazgeçti. Ankara Devlet Konservatuarı yüksek bölümünden mezun oldu. Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev almaya başladı. Tiyatro hayatı boyunca Devlet Tiyatroları bünyesinde farklı bölgelerde ve merkezlerde çeşitli oyunlar sahneledi ve oynadı. 1974 yılından bu yana tiyatronun yanı sıra çeşitli sinema, televizyon ve seslendirme çalışmaları da yaptı. Ayrıca çocukluğundan bu yana resim sanatı ile de ilgilenen sanatçı, ilk sergisini 1982 yılında Ankara'da açtı ve defalarca Ankaralı sanat severlerlerle paylaştı. 1980'li yıllarda yaptığı resimlerle Avrupa'nın önemli ressamları arasına girdi. Resimlerinde ağırlıklı olarak aşk, özlem, yalnızlık gibi konuları işledi. 1990'larla birlikte daha çok televizyon projesinde göründü. Kaynanalar'daki Timuçin rolüyle dikkat çekti. 1994 yapımı Kurtuluş filminde Yüzbaşı Faruk rolünde kısa ama akıllarda kalan bir rolü vardı. 1990'ların ünlü dizisi Kara Melek'te Mithat rolünde oynadı. Asmalı Konak'ta Yaman, Binbir Gece'de Engin, Kavak Yelleri'nde Murat, Ömre Bedel'de Agah rolleriyle aktif bir şekilde kariyerine devam etti. 2010'da başlayıp 3 sezon boyunca sevilerek izlenen Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi dizisinde Behzat'ın ağabeyi Şevket Ç. rolüyle müthiş bir beğeni kazandı. Bi Küçük Eylül Meselesi, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, Sonsuz Aşk gibi filmlerle sinemada da yerini aldı.

gulsum-ogretmen.jpg

GÜLSÜM ÖĞRETMEN

Ulviye Karaca, Ankara doğumlu tiyatro yönetmeni ve oyun yazarıdır. Aynı zamanda tiyatro, sinema ve dizi oyuncusudur. Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nde tiyatro eğitimi gören Karaca, Devlet Tiyatrosu oyuncusudur. Tiyatro işleri arasında 2013'de yazıp yönettiği "Üç Şehzade" ve 2018'de yazdığı yönettiği ve maske ve kukla tasarımını yaptığı "Keloğlan Keleşoğlan" da bulunmaktadır. Son yıllarda yer aldığı ekran yapımları arasında ise Beni Affet, Müjdemi İsterim, Gönül Dağı vardır.

dondu.jpg

DÖNDÜ

Feyza Işık, Almanya doğumlu Türk oyuncu ve dramaturgdur. Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Işık, tiyatro eleştirmenliği ve yaratıcı drama eğitmenliği de yapmaktadır. Son yıllarda Filinta, Çoban Yıldızı, Gönül Dağı yapımlarında yer almıştır.

disci-musa.jpg

DİŞÇİ MUSA

Nuri Gökaşan, Ankara doğumlu tiyatro,dizi, sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. Tiyatroculuk yaptığı yerler arasında Ankara Sanat Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu bulunan Gökaşan,1989 yılında Türk Sanat Kurumunun En İyi Erkek Sanatçı Ödülü'nü kazanmıştır. Ankara İktisadi Ticari ilimler Akademisi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Okulunda Radyo ve TV alanından mezundur. Behzat Ç. Seni Kalbime Gömdüm, Vizontele Tuuba ve Gönül Dağı son yer aldığı projeler arasındadır.

iste-gonul-daginin-oyunculari-004.jpg

SELAMİ

Eser Eyüboğlu aslen Trabzon'ludur. Doğum tarihi: 18 Mayıs 1984. Ancak birçok kaynakta da belirtildiği üzere Bursa doğumludur. Ezgi Eyüboğlu isminde bir kız kardeşi vardır. Kız kardeşi Ezgi Eyüboğlu ile birlikte 2018 yılında Elif Dedim isimli eseri seslendirmiştir. Annesi ise Türk Halk Müziği denilince ilk aklan gelen isimlerden olan Esma Eyüboğlu'dur. Bilkent Üniversitesi mezunu. Benzemez Kimse Sana" programına yarışmacı olarak katılmış ve başarılı performansı ile kendini göstermiştir. Rol Aldığı Film ve Diziler: Gönül Dağı (Selami, TV Dizisi 2020), Ege'nin Hamsisi (Dursun, TV Dizisi 2018), Şevkat Yerimdar (İsmail Veremoğlu, TV Dizisi 2017), Cingöz Recai (Fikret, Sinema Filmi 2017), Beceriksiz Katil (TV Filmi 2017), Oflu Hoca'nın Şifresi 2 (Kadir, Sinema Filmi 2016), Kalp Hırsızı (Kemal, TV Dizisi 2014), Oflu Hoca'nın Şifresi (Kadir, Sinema Filmi 2014), Mandıra Filozofu (Şükrü, Sinema Filmi 2014), Düşman Kardeşler (TV Dizisi 2012)

iste-gonul-daginin-oyunculari-010.webp

KERİMAN

1987 Şanlıurfa doğumlu oyuncu Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Üniversitesinde Tiyatro bölümü mezunudur. Gönül Dağı dizisindeki Keriman karakteri kariyerinde zirve yaptırmıştır. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Çalgı Eğitim Bölümü’nde de eğitim alan Aygün Ustura Kemal, Ateşböceği, Kocaman Ailem dizilerinde de kendisine yer bulmuştur.

iste-gonul-daginin-oyunculari.jpeg

SEFER ABİ

İlk tiyatro deneyimine Büyükçekmece Bediha Muvahit Tiyatrosu’nda “Evde Üç Başına” isimli oyunda başladı. On sekiz yaşında bir çocuk eğlence merkezinde çalışmaya başladı; yaklaşık 3 yıl, her gün birbirinden farklı tipler ile birçok sahne şovuna imza attı.Askerlik görevi sırasında da moral ekibi ismi altında taburları gezerek çeşitli tiyatrolar sahneledi. Askerlik dönüşü, bir süre prodüksiyon ekibinde çalışan Ferdi Sancar, bu süre içerisinde bir reklamda canlandırdığı Sincap Necmi rolü ile geniş kitleler tarafından tanındı. Bu rolle 2009 Kristal Elma Ödülü’nü kazandı.

iste-gonul-daginin-oyunculari-007.jpg

CİRİTÇİ ABDULLAH

Ahmet Yavuz Sepetçi, tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu. Kayseri'nin Develi ilçesinde dünyaya geldi. 1976-1985 yılları arsında Ankara Belediyesi Çocuk ve Gençlik Tiyatrosu, Özgürlük Tiyatrosu, Tomurcuk Çocuk Tiyatrosu, Metropol Tiyatrosu'nda oyuncu olarak görev yaptı. 1986 yılında Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Aynı yıl Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu olarak göreve başladı. 1989-1992 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu'nda görev yaptı. 2002 yılında Nazım Hikmet'in yüzüncü doğum yılında TESTAMENT adlı oyunla, Güneş Tiyatrosu ve Le Memran Tiyatrosuyla Avrupa turnesinde konuk oyuncu olarak çalıştı. Halen Ankara Deneme Sahnesi ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sanat yaşamını sürdürmektedir. 1994-2002 yılları arasında TOBAV (Tiyatro, Opera, Bale Sanatları Vakfı)Yönetim Kurulu ve Genel sekreterliği ile TOMEB (Tiyatro, Oyuncuları Meslek Birliğ) Kurucu sekreterlik görevlerini sürdürmüştür. Halen TOBAV Bünyesinde Tiyatro Festivalleri organizasyonlarında görev almaktadır. Ayrıca tiyatro aktörlüğünün yanı sıra çeşitli sinema ve dizi filmlerde çalışmıştır.

iste-gonul-daginin-oyunculari-005.jpg

KELLERİN RIFAT

Sinema ve dizi film oyuncusu Hüseyin Sevimli, 1987 İstanbul doğumludur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı (2009) mezunu. 2012 yılından itibaren film ve dizilerde oynamaya başlayan Hüseyin Sevimli, şimdiye dek Ferahfeza filminden sonra Baba Candır, Behzat Ç. dizilerinde rol aldı. Gönül Dağı dizisinde Kellerin Rıfat rolüyle yer almaya devam etmektedir.

iste-gonul-daginin-oyunculari-006.jpg

MUHTEREM

Sait Seçkin 14 Ağustos 1970 İstanbul doğumlu sinema, tiyatro oyuncusu ve seslendirme sanatçısıdır. Mutluyüz Ailesi'nde Tahir, Kurtar Vadisi'nde Sidar, Avrupa Avrupa'da İsmail, Paramparça'da Muzo, Payitaht'ta Fethi Efendi, Şahsiyet'te Kamuran Gözcü gibi karakterlere can vermiştir.

iste-gonul-daginin-oyunculari-007.webp

SEYFETTİN

Sercan İnceer (Kasım) 1990 tarihinde İstanbul Bakırköy’de dünyaya geldi. Çocukluğunun ilk dönemi Bakırköy’de geçti. Altı yaşından sonra ailesi Muğla – Datça’ya taşındı ve beş yıl orada yaşadı. İlkokulu Datça’da bitirdikten sonra tekrar ailesi İstanbul Bakırköy’e taşındı. Lise eğitimini Kumburgaz Anadolu Otelcilik Ve Turizm Lisesi’nde tamamladı. Üniversite eğitimini de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm ve Otelcilik bölümünde tamamladıktan sonra 8 ay Amerika’da yaşadı.

iste-gonul-daginin-oyunculari-009.webp

DOKTOR KENAN

Serkan Kuru, 18 Haziran 1978 tarihinde Bursa'da dünyaya gelmiştir. Eğitimini Balıkesir Üniversitesi'nde Endüstriyel Elektronik Bölümü'nde tamamladıktan sonra; tiyatro ve oyunculuk üzerine eğitim almıştır. Kameralar karşısına ilk kez 2004 yılında yayınlanan Terme Çayı isimli filmde canlandırdığı Ahmet karakteri ile geçen ve ilk dizi deneyimini de 2005 yılında rol aldığı Beşinci Boyut dizisi ile yaşayan Serkan Kuru; Beş Kardeş, Kara Para Aşk, Kertenkele, Nizama Adanmış Ruhlar, Kollama, Emret Komutanım, Çılgın Kolej, Sinyalciler, Evlenmeden Olmaz, Çanakkale Yüzyıllık Mühür, Şevkat Yerimdar, Taş Mektep, Mualif Başkan, Bekle Beni Yarın, Emret Komutanım Şah Mat gibi birçok projede rol almıştır. Şimdilerde Fox TV ekranlarında yayınlanan Savaşçı dizisinde Astsubay Başçavuş Ali karakterine hayat veren Serkan Kuru, 1.85 metre boyunda, 84 kilo ve İkizler burcudur.

mihriban.jpg

MİHRİBAN

Hande Nur Tekin 2000 yılında İzmir'de dünyaya gelmiştir. Tiyatro ve dizi oyuncusudur. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Rol aldığı ilk proje gönül dağı dizisidir.

iste-gonul-daginin-oyunculari-003.jpg

ZAFER

Dizide Ziraat Mühendisi Zafer karakterini canlandıran Yiğit Batumlu, 1993 yılında Konya’nın Çumra ilçesinde doğdu. Ünlü ismin eğitim bilgisi Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümü, Sadri Alışık Kültür Merkezi Sinema ve Sahne Sanatları şeklindedir.

fezai.jpg

FEZAİ

Mücahit Koçak 35 yaşındadır. Mücahit Koçak (d. 1988, Konya, Türkiye), Türk oyuncu. Bozkır filmindeki performansı ile 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştır.

iste-gonul-daginin-oyunculari-001.jpg

ERKAN

Gönül Dağı dizisinde Erkan'ı Burak Can canlandırıyor. İlkokul ve lise eğitimlerini İstanbul'da alan Can, İstanbul Aydın Üniversitesi Drama Oyunculuk Bölümü mezunlarındandır. Oyunculuk eğitimleri almayı aksatmayan genç oyuncunun ilk dizisi 2010 yapımı 'Gönül Ferman Dinlemiyor' olmuştur.

iste-gonul-daginin-oyunculari-002.jpg

YEŞİM

Suda Zülal Güler, 25 Ağustos 2001 yılında İstanbul’da doğdu. Makedonya kökenli olan Güler, 2013 yılında rol aldığı “Çınar” dizisi ile oyunculuk kariyerine başladı. 2018 yapımı “Keşif” filmi ile de beyaz perdeye adım atan Sude Zülal Güler ayrıca, Mayıs Kraliçesi, Muhteşem Yüzyıl İsimsizler gibi yapımlarda rol aldı.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :