Gönül köprüsü oldular

Konya’da ihtiyaç sahipleri için camileri yardım kapısı haline getiren Mevlader Yardım Derneği, zengin ile yoksul arasında gönül köprüsü olmaya devam ediyor.
Gönül köprüsü oldular

Mevlader’in çalışmalarını desteklediklerini belirten Emine Türkan Özkul, “Mevlader, önemli bir projeye önderlik ediyor” dedi. Yardım faaliyetleriyle öne çıkan ve yoksulların umudu olan Mevlader Yardım Derneği, camilerde gerçekleştirdiği projeyle tüm Türkiye’ye örnek oldu. İlkini geçtiğimiz ay içerisinde başlatan ve sonra farklı camilerle yayılarak devam edilen projede amaç, veren el ile alan elin birbirini görmemesi şeklinde belirtiliyor. Yardım faaliyetleri de camiler aracılığıyla yapılıyor. Son olarak Tahir Büyükkörükçü Camii’nde hayır çarşısı açılışı yapan Mevlader, ihtiyaç sahipleri ile yardımseverler arasında gönül köprüsü olmaya devam ediyor.

gonul-koprusu-oldular-5.JPG

‘İNSAN ONURUNA ÖNEM VERİYORLAR’

Mevlader’in destekçilerinden olan Emine Türkan Özkul, “Mevlader Derneği aktif çalışan özel kuruluşlardan birisidir. Kardeşlerimiz çok güzel ve önemli bir projeye önderlik etmektedirler. İmkanı olan getirsin ihtiyacı olan götürsün diyorlar. Tıpkı Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) duruşu gibi bir duruşla insan onuruna önem vererek veren ile alan el birbirini tanımamaktadır. Bu çok güzel bir projedir. Biz de destek vermekteyiz” şeklinde konuştu.

gonul-koprusu-oldular-2.JPG

KİTLEYİ BÜYÜTMEK İSTİYORLAR

Mevlader Yardım Derneği’nin çalışmalarını ilerleterek hitap ettikleri kitleyi büyütmek istediğini kaydeden Emine Türkan Özkul, “Peygamberimiz, servetin ne olduğunu açıklarken, ‘Yediğin, giydiğin, elinle verdiğin sana aittir. Gerisi mirasçının malıdır’ diyor. Adeta bütün insanları vermeye teşvik eden bir dinimiz vardır. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen muhteşem sosyal bir dinimiz bulunmaktadır. Sürekli sosyal olmaya yönlendiren bir kitabımız ve onu ayakta tutan bir Efendimiz (s.a.v.) vardır. Mevlader Derneğindeki arkadaşlarımız da Allah razı olsun ulaşabildikleri kadar kitleye ulaşıyorlar. Fakat bu kitleyi büyütmek istiyorlar” dedi.

gonul-koprusu-oldular-3.JPG

İŞ İNSANLARINDAN DESTEK TALEBİ

İş insanlarını bu yardım faaliyetine destek çağrısında bulunan Emine Türkan Özkul, “Zengin olan, yüreği bu vatan, millet için yanan iş insanlarını destek olmaya davet ediyoruz. Ne verirseniz o sizin gerçek servetinizdir. Bu sadece gıdayla da kalmayacak. İnşallah ileriki dönemlerde bir yer belirlendikten sonra firmaların ellerinde kalan ya da modası geçmiş diye tabir edebileceğimiz kıyafetlerine, ev eşyalarına talip olacaklar. Büyük bir market havasında veren el alan eli bilmeyecek. Buradaki amaç da zaten Allah rızası olduğu için gerçekten güzel bir çalışma olacak. Bazı firmalar yardım yapıp isminin de geçmesini istediğinde buna da izin vereceğiz.  Amacımız ihtiyaç sahiplerine umut ışığı olabilmektedir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

gonul-koprusu-oldular-4.JPG

gonul-koprusu-oldular-1.JPG
•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ