Yeni Haber Google, haber aramalarında öne çıkan siteler arasında

Journo, Google’ın aramalarda hangi medya kuruluşlarını, ne kadar öne çıkardığını raporlaştırdı. Google’ın haber konulu 500 bini aşkın Türkçe aramada önerdiği kaynakları inceledi. 7 aylık verilere göre Google algoritması, bu aramaların %11’inde yerel haber sitelerini önerdi. Önerilen siteler arasında Yeni Haber ilk sıralarda yer aldı.
Yeni Haber Google, haber aramalarında öne çıkan siteler arasında

Journo.com.tr'de yer alan İrem Gül'ün haberine göre yerel haber siteleri, Google algoritması için öncelikli değil. Bugün itibarıyla haberlerle ilgili aramaların %11’inde Google yerel haber sitelerini öne çıkarıyor.

Journo Haber Gözcüsü’nün web kazıyıcı botları, farklı konumlardan ve kişiselleştirilmemiş tarayıcılar kullanarak her saat haber konulu Google aramaları yapıyor. Bu aramalarda Google’ın, en çok Marmara bölgesindeki yerel haber sitelerini önerdiği (%35) görülüyor.

Google’ın en çok önerdiği 20 yerel haber sitesinin 4’ü Bursa’da. Listenin tepesinde, Bursa Hakimiyet yer alıyor.

Rize, Manisa ve Gaziantep‘ten haber siteleri de Google tarafından sıkça öneriliyor.

Yeni Haber farkı

Google Aramalarında En Çok Önerilen Yerel Medya Siteleri arasında yenihaberden.com 33. sırada yer alıyor.

Özgün haberler ve gündeme dair sıcak gelişmeleri ziyeretçilerine aktaran Yeni Haber, arama motorlarında da ön plana çıkmaya devam ediyor.

Google algoritmasının öne çıkarmayı tercih ettiği yerel haber siteleri, kullanıcı talebiyle de uyumsuz görünüyor.

Örneğin Google Trends verilerine göre kullanıcılar, Bursa'da Bugün gazetesini, Bursa Hakimiyet gazetesinden daha çok arıyor. Buna karşın Google algoritması, Bursa'da Bugün'ü daha fazla öneriyor. Benzer bir uyumsuzluk farklı illerdeki haber siteleri için de geçerli olabiliyor.

Bu durum, Google algoritmasını tasarlayan insanların el yordamıyla bazı siteleri ön plana çıkarmayı tercih etmesinden kaynaklanmış olabileceği gibi, ilgili haber sitelerinin arama motoru optimizasyonundan (SEO) da kaynaklanıyor olabilir.

Etiketler :