Görünmeyen iki düşmana dikkat!

“Damıtılmış Damlalar, Ayetlerin Işığında Peygamber Kıssaları ve Helak Olan Kavimler, Hz. Muhammed Efendimiz’in Hayatı” eserlerinin yazarı Ömer Lütfi Ersöz, yeni kitabı “Görünmeyen İki Düşman: Biri Nefsin Biri Şeytan” kitabını okuyucularına sundu.
Görünmeyen iki düşmana dikkat!

Yazar Ömer Lütfi Ersöz'ün "Görünmeyen İki Düşman: Biri Nefsin Biri Şeytan" isimli kitabı yayımlandı. İnsanın içinde iki tane temel düşman bulunduğunu söyleyen Ersöz, 200’ün üzerinde nefisle alakalı ayet-i kerime olduğunu belirtti. 

‘ÖZÜN ÖZÜNE OLAN YOLCULUĞU İHMAL EDİLİYOR’

“İnsanlar hep başkalarının kusurlarını görüp, onları eleştirel bakış açısıyla değerlendirirken kendi içindeki kayboluşlarını, özün özüne olan yolculuklarını bazen ihmal edebiliyorlar” diyen Ersöz, ‘Görünmeyen İki Düşman: Biri Nefis Biri Düşman’ adlı eserimi, nefis muhasebesi dediğimiz bu gerçeği tam kavrayabilmek ve yeniden önce kendi nefsinde sonra insanlığın nefsinde bu gerçekleri göstermek suretiyle bir katkımız olsun düşüncesiyle aktarmış ve yazmaya çalışmış bulunmaktayız. Biz aynı zamanda öldükten sonrası için de amel defterimizin kapanmaması, insanların bundan faydalandığı sürece de amel defterinin açık kalmasına yönelik bir çalışma olarak da düşünmüş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

gorunmeyen-2.JPG

‘NEFİS VE ŞEYTAN ÇOK TEHLİKELİDİR’

Görünmeyen iki düşman nefis ve şeytanın dikkate alınmazsa çok tehlikeli olabileceğini kaydeden Ersöz, “Kitabın ismini koyan üstat Cengiz Dumanoğlu diyor ki: “Dostu da düşmanı da insanın kendisidir, kişi ya nefsinin kölesi ya da nefsinin efendisidir”  Şuanda yaptığımız, “efendilik mi? Yoksa kölelik mi?” ona bakmamız gerekiyor. Yani araçla hız sınırlarına uyarak gidiyorsunuz, kırmızı ışık yandı hala gaza basmaya devam ediyorsanız ‘kaza geliyorum’ diyor. Çünkü akıl denilen nimetin sahibiyiz. Allan insanı eşref mahlukat yaratmış, dolayısıyla akli melekesini kullanması gerekiyor. İşte vahiyle buluştuğu zaman kuran ve sünnetten gelen gerçeklerle aklını kullanıp tefekkür boyutunda bunun farkında ve idrakinde olduğu zaman da yanlışlardan korunabileceği kendini hesaba çekebileceği, kendini de görünmeyen bu düşmandan uzaklaştırabileceği gerçeğini de ortaya koymaya çalışmaktayız” dedi.

gorunmeyen-3.JPG

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ