Gözde Koygun milletvekili aday adayı oldu

AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyesi Gözde Koygun, AK Parti’den 28. Dönem milletvekili aday adayı oldu.
Gözde Koygun milletvekili aday adayı oldu

Gözde Koygun, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ederek 28. dönem milletvekilliği aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Koygun başvuru sonrasında AK Parti Konya İl Başkanlığı’nda yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz üzere 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen iki büyük deprem bizleri derinden sarstı. Depremin ardından 85 milyon adeta tek yürek olduk. Millet olarak afetzede kardeşlerimizin yaralarını sardık, acılarını paylaştık, hüzünlerine ortak olduk. İnşallah bu zorlu günleri de birlik ve beraberlikle hep birlikte aşacağız. Ben bu vesileyle kaybettiğimiz bütün canlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye bir yandan depremin yaralarını sararken bir yandan da 14 Mayıs tarihinde yapılacak genel seçimlere hazırlanmaktadır. Ülkemizin son 20 yılda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yazdığı başarı hikayelerine bir yenisini eklemek, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda ülkemize ve Konya’mıza hizmet etmek gayesiyle, 15 Şubat 2021 tarihinden itibaren görev aldığım AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu üyeliğinden, AK Partimizden milletvekili olabilmek için istifa edip, aday adaylığı müracaatımı yapmış bulunmaktayım. Mensubu olmaktan her zaman büyük gurur duyduğum AK Parti ailesine, Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta’ya, İl Başkanımız Hasan Angı’ya, İl Yürütme ve yönetim kurulu üyelerimize, kadın ve gençlik kollarımıza, Belediye Başkanlarımıza, Meclis üyelerimize, muhtarlarımıza, STK’larımıza ve tüm Konyalı hemşerilerime desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Halis bir niyet ve samimiyetle memleketimize, ülkemize hizmet etme arzusuyla çıktığımız bu kutlu yolda tüm hemşerilerimin desteğine ve duasına talibim. Yolumuz açık, Allah yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

DR. GÖZDE KOYGUN KİMDİR?

Gözde Koygun 1989 yılında dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğreniminin ardından lisans eğitimini Amerika’da Montana Eyalet Üniversitesi (Biyokimya-Genetik Mühendisliği) ve Selçuk Üniversitesi (Biyokimya-Kimya) uluslararası lisans ortaklaşa programı (ULOP) kapsamında burslu ve onur öğrencisi olarak tamamlamıştır.

Selçuk Üniversitesi Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini; 2015 yılında, Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği - AACR (Amerikan Association For Cancer Research) ve Türk Tıbbi Onkoloji Derneği tarafından uluslararası çapta düzenlenen 21. Ulusal Kanser Kongresi’nde yüksek lisans tezine yönelik aldığı ödülleri ile bitirmiştir.

Doktorasını akıllı ilaç gelişimi, kanser tanı ve tedavisinde kullanılabilecek akıllı yöntemler üzerine akademik çalışmaları ile aynı bölümde tamamlamıştır. Uluslararası pek çok ödülü bulunan Koygun, Sanayi-üniversite iş birliği çerçevesinde birçok AR-GE projesinde görev almıştır.

Montana Türk Öğrenciler Derneği (Montana Turkish Student Assosiation) (2008) ve İnovatif İş Kadınları ve Gençlik Derneğinin (2020) kurucu başkanıdır. Bütünsel Güvenlik, Sağlık ve Teknoloji Kümelenmesi yönetim kurulu üyesidir. Birçok STK’da etkin görev almış ve bireysel birçok sosyal sorumluluk projeleri yürütmüştür.

15 Şubat 2021 tarihinde AK Parti Konya 7. Olağan İl Kongresinde Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Gözde Koygun, 28. Dönem milletvekilliği aday adaylığı sebebiyle bu görevinden ayrılmıştır.

İleri seviyede İngilizce ve Almanca bilen Koygun, evli ve bir çocuk annesidir.

Etiketler :