Gözler TBMM'ye çevrildi! Memur zammı için geri sayım başladı

Asgari ücret zammından sonra gözler memurlar için temmuz ayında yapılacak zam süreci için TBMM'ye çevrildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Memur maaşlarıyla ilgili düzenlemeyi bayram sonrası hızlıca Meclisimizin takdirine sunacağız" sözlerinin ardından teklif metninin önümüzdeki hafta Meclis geleceği konuşuluyor.
Gözler TBMM'ye çevrildi! Memur zammı için geri sayım başladı

Memur zammı için gözler bayram tatilinden sonra yapılacak düzenleme için memur zammına çevrildi. Meclis bayramın ardından zam teklifini gündemine alacak. Açıklama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

ZAM İÇİN 6 AYLIK ENFLASYON FARKI DİKKATE ALINACAK

Düzenleme ile en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecek. Diğer memurlar için de görev, unvan, derece ve mesleki kariyer kriterlerine göre kademeli artış yapılacak. Belirlenen zam oranına 6 aylık enflasyon farkı da ilave edilecek.

BAKANLIKLAR ÇALIŞMAYA SON ŞEKLİNİ VERECEK

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın başkanlığında, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bürokratları teklife son şeklini verecek.

ZAM MEMUR EMEKLİLERİNEDE YANSIYACAK

Memurlara yapılacak zam doğrudan memur emeklilerine de yansıtılacak. En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin ardından, yüksek prim ödeyen emeklilerin mağduriyetini önlemeye yönelik bir düzenleme de bu teklifte yer alacak.

TEKLİF MECLİS'E GELECEK

Teklifin Meclis'e sunulmasının ardından süreç komisyon görüşmeleri ile başlayacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılacak görüşmeler ve oylamanın ardından kabul edilerek kısa zamanda Genel Kurula gelmesi bekleniyor.Teklif metninin Meclis tatile girmeden yasalaştırılarak hayata geçmesi hedefleniyor.

Etiketler :