Gözleri gibi bakıyorlar

Türkiye’yi sarsan deprem felaketlerinin ardından Hataylı depremzedelerin sağlığıyla da yakından ilgilenen Konya Büyükşehir Belediyesi, Mobil Diş Teşhis ve Tedavi Aracından sonra bu kez bölgeye Mobil Gözlük aracı gönderdi. Konya Optisyen ve Gözlükçüler Odası işbirliğiyle hayata geçirilen araç Hataylı depremzedelere hizmet vermeye başladı.
Gözleri gibi bakıyorlar

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’daki belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Hatay’da depremin yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketlerinin ağır yıkımlara neden olduğu Hatay’da depremzede vatandaşları yalnız bırakmamak için canla başla çalıştıklarını söyledi.

mobil-gozluk-araci-1.jpg

İlk günden itibaren altyapı, lojistik, su çalışmaları, mobil mutfaklar, haberleşme ve enerji sağlama gibi her türlü insani ihtiyacı karşılamak adına çalıştıklarını kaydeden Başkan Altay, “Bölgenin önemli bir ihtiyacını daha gideriyoruz. Konya Diş Hekimleri Odası ile birlikte hayata geçirdiğimiz Mobil Diş Teşhis ve Tedavi Aracımızdan sonra Mobil Gözlük aracımız da deprem bölgesinde hizmet vermeye başladı. Konya Optisyen ve Gözlükçüler Odamız ile birlikte hayata geçirdiğimiz hizmetimiz hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullandı.

mobil-gozluk-2.jpg

Konya Optisyen ve Gözlükçüler Odası Genel Sekreteri Mehmet Soylu, “Büyükşehir Belediye Başkanımızla iletişime geçtik. Burada böyle eksiklik olduğunu söylemişlerdi bize. Sağ olsun başkanımız bize yardımcı oldu. Aracı bize tahsis etti, içinin tefrişatını yaptı. Biz de gözlükleri, camları topladık. Bütün meslektaşlarımızın çok büyük katkısı oldu. Herkes bir şeyler verdi. Arabayı olgunlaştırdık ve buraya geldik. Geleli çok kısa bir süre olmasına rağmen 60-70 tane gözlük verdik. İnsanlar gerçekten muzdarip, kırılan gözlükleri tamir ediyor, yeni gözlük veriyoruz. Bu şekilde Hatay’a hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Konya Büyükşehir Belediyesi Mobil Gözlük Aracından faydalanan Hataylılar ise, yeni gözlüklere kavuştukları için mutlu olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

huseyin-fatih-iscimen.jpg

‘İHTİYAÇLAR BEDELSİZ KARŞILANIYOR’

Afetin yaşandığı ilk gününden itibaren illerde misafir edilen afetzedelerin gözlük ihtiyaçlarının herhangi bir bedel talep etmeden karşıladıklarını vurgulayan Konya Optisyen ve Gözlükçüler Odası Başkanı Hüseyin Fatih İşçimen ise, “Türk Optisyenler-Gözlükçüler Birliği ve Odaları olarak ülke genelinde afetzede vatandaşlarımızın gözlük ihtiyaçlarını bedelsiz bir şekilde karşılıyoruz. Konya Büyükşehir Belediyemiz ve Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’ın çok değerli destek ve katkılarıyla ‘Gözümüz Gibi Bakarız’ kampanyamızda yeni bir hizmet devreye alıyoruz. Afetzede kardeşlerimizin göz ve görme sağlığı hizmetlerine daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilecekler.” sözlerine yer verdi.​​​​​​​

mobil-gozluk-4.jpg

‘İHTİYAÇ BİTENE KADAR BURADAYIZ’

OHAL süresince afet bölgesinde hizmet vermeye devam edeceklerini söyleyen İşçimen, “İnsanlar evlerinden can havliyle kendilerini dışarı attılar veya göçükten kendi imkânlarıyla ve/veya arama kurtarma çalışmalarıyla hayata yeniden tutundular. Birçok insanın gözlüğü göçük altında kaldı. Afet bölgesinde gözlüksüz ihtiyaçlarını gidermekte zorlanan, mağduriyet yaşayan kardeşlerimiz için buradayız. Gözlük çok önemli bir sağlık ihtiyacıdır. Gözlüğün kıymetini zaten ancak gözlük kullananlar bilir. Aracımızda mesleğinde deneyimli optisyen-gözlükçülerimiz hizmet vermekte. Amacımız vatandaşlarımızın göz ve görme sağlığı hizmetlerine daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmalarını sağlamak. Afetzedelerin Göz taramasından geçirilmesi ve göz rahatsızlıklarının giderilmesine yönelik Konya Büyükşehir Belediyemizin çalışmalar yürütmekte. Yakın bir zamanda ise Mobil Göz Muayenesi aracının sahada yer alması bekleniyor.” diye aktardı.

mobil-gozluk-3.jpg

’OPTİSYENLİK MÜESSESELERİNİN BİRÇOĞU YIKILDI’

Hatay ve ilçelerindeki optsisyenlik müesseselerinin birçoğunun yıkıldığının altını çizen İşçimen, “Hatay ve ilçelerindeki optisyenlik müesseselerinin büyük bölümü ağır hasar gördü, hasarsız ve az hasarlı optisyenlik müesseselerimiz peyder pey açılmaya hizmet vermeye başladılar. Normalde Hatay ve İlçelerimizde yeterince optisyenlik müessesi mevcuttu. Fakat yaşanan afetten sonra durum değişti. Hatay, Antakya bölgesinde yaklaşık olarak 60-70 tane gözlükçü bulunmaktaydı. Şu anda açık optisyenlik müessesesi bulunmamakta çünkü büyük bölümü yıkıldı veya ağır hasarlı bölgede hayata tutunmaya çalışan vatandaşlarımızın gözlüğe büyük ihtiyaç duymaktalar. Biz de o bölgede mobil aracımızla yer aldık. Hatay, Antakya bölgesinde İş yerlerinin açılmaya başlamasıyla bizimde bölgede görevimiz bitecek. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Mobil gözlük hizmet sunumu için belirlenen süre 3 ay. OHAL süresince biz bunu devam ettirmek düşüncesindeyiz. Fakat süre uzarsa biz de tabi ki bölgenin ihtiyacına göre yeni bir değerlendirme yapacağız.” ifadelerine yer verdi.

mobil-gozluk-6.jpg

‘TÜM İMKANLARIMIZLA YANINIZDAYIZ’

Tüm imkânlarımızla devletin ve milletin yanında olduklarını belirten İşçimen, “Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliği ve Odaları olarak ülke genelindeki tüm optisyenlik müesseselerimiz 6 Şubat, 28 Şubat tarihleri arasında afetzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını bedelsiz olarak karşıladılar. 1 Mart tarihi itibariyle bu kampanya gönüllü optisyenlik müesseseleri üzerinden yine devam ediyor olacak. Afet bölgesinde ise afetzede kardeşlerimizin ihtiyaçlarını yine bedelsiz olarak karşılamaya devam edeceğiz. Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay başta olmak üzere Türk Optisyen-Gözlükçüler Birliğimiz ve Odalarımıza, üreticisinden ithalatçısına sektörümüzün tüm paydaşlarına ve tüm meslektaşlarımıza teşekkür ve şükranlarımızı iletiyoruz. Biz sahip olduğumuz tüm imkânlarla devletimizin ve milletimizin yanındayız. Acımızın tarifi yok, Allah bizlere tekrar böyle bir acı yaşatmasın. Yaşanan afette hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

mobil-gozluk-5.jpg

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :