GRAFİKLİ - AA Haber Akademisi 2021'de 74 ülkeden 2 bin 474 gazeteciye eğitim verdi

Haber Akademisi müfredatına bu yıl Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra Arapça, Farsça, Portekizce ve Özbekçe de eklendi- Müfredata 2021'de Medyada İslamafobi'yle Mücadele, Canlı Yayın ve Anons Eğitimleri, Kriz Bölgelerinde Habercilik Eğitimi, Medya Okuryazar
GRAFİKLİ - AA Haber Akademisi 2021'de 74 ülkeden 2 bin 474 gazeteciye eğitim verdi

ANKARA (AA) - BEHLÜL ÇETİNKAYA - Anadolu Ajansı (AA) Haber Akademisinin 2021'de düzenlediği 35 farklı eğitim programına, 74 ülkeden 2 bin 474 medya mensubu katıldı.

AA'nın 100 yılı aşkın habercilik tecrübesini farklı kıtalardaki medya temsilcileriyle paylaşmayı amaçlayan Haber Akademisi, birçoğu çevrim içi olmak üzere 2021'de 35 farklı eğitim gerçekleştirdi.

İlk kez 2020'de Kovid-19 salgını nedeniyle müfredatına çevrim içi eğitim programları ekleyen Haber Akademisi, bu yıl hem çevrim içi hem yüz yüze eğitimler düzenledi. Eğitimlerde toplam 775 saat ders anlatıldı.

2020'de yapılan eğitimlere 50 ülkeden gazeteci katılırken bu sayı 2021'de 74'e çıktı. Katılımcı sayısı geçen yıl 888 iken bu yıl yüzde 179 artarak 2 bin 474'e ulaştı. Eğitim programı sayısı ise geçen yıl 27'ydi.

Haber Akademisi müfredatına bu yıl Türkçe ve İngilizcenin yanı sıra Arapça, Farsça, Portekizce ve Özbekçe de eklendi.

- Savaş Muhabirliği Eğitimine 43 gazeteci katıldı

Haber Akademisi, bu yıl müfredatına yeni konular da ekledi. Müfredata, Medyada İslamofobi'yle Mücadele, Canlı Yayın ve Anons Eğitimleri, Kriz Bölgelerinde Habercilik Eğitimi, Medya Okuryazarlığı Eğitimi ve FPV Drone Eğitimi gibi içerikler eklenirken Savaş Muhabirliği Eğitimi de devam etti.

AA ve Polis Akademisi iş birliğiyle savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla düzenlenen Savaş Muhabirliği Eğitimlerine 2021'de 22’si Azerbaycan’dan gelen toplam 43 medya mensubu katıldı. Bu eğitimleri 5 TRT Arabi, 4 TRT World ve 4 İletişim Başkanlığı mensubu da başarıyla tamamladı.

- Farklı kurumlarla iş birlikleri devam etti

İçerik ve katılımcı çeşitliliği 2021'de farklı kurumlarla yapılan iş birlikleriyle genişledi.

Haber Akademisi 2021'de İletişim Başkanlığı, TRT World, TRT Arabi, Türk İşbirliği, Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) gibi kurumlarla ortak eğitim programları düzenledi.

İletişim Başkanlığı ile 2, TİKA ile 9 ve YTB ile 6 eğitim düzenlendi, ICYF ile yapılan eğitime 29 ülkeden 59 genç medya mensubu katıldı.

Dost ve kardeş ülkelerin medya temsilcilerinin katıldığı eğitimlerde, AA'nın tecrübeli muhabirlerince internet haberciliği, diplomasi muhabirliği, enerji muhabirliği, uygulamalı röportaj teknikleri, sosyal medya uygulamaları, haber ve infografik ilişkisi ile görüntü ve fotoğraf çekimi gibi alanlarda dersler verildi.

Kaynak: