Gram altında hareketlilik başladı

Altın yatırımcıları, Fed'in varlık alım programının devam edeceğine dair Başkan Powell'dan yeni bir garanti beklerken piyasalar dar bir aralıkta yatay seyrediyor. Gram altında hafif bir yükseliş görülürken gümüş ve ons altın fiyatlarında da yatay bir seyir hakim.
Gram altında hareketlilik başladı

Altın fiyatları, yatırımcıların bu hafta yapılacak Fed toplantısına odaklanması ve teşvik paketi beklentileriyle beraber dar bir aralıkta sıkışmış durumda.

Yatırımcılar, Fed Başkanı Jerome Powell’dan aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programının yakın zamanda azaltılmayacağına dair yeni bir söz istiyor. Böylece altın fiyatları biraz destek bulabilir ve piyasalar yönünü belirleyebilir.

ABD Başkanı Joe Biden, pazartesi günü yaptığı açıklamada mali teşvik paketini, iki partinin de üzerinde anlaşacağı bir hale getirebilmek için, yeniden şekillendirebileceğini belirtti. Cumhuriyetçiler ise paketin çok büyük olduğu düşünüyorlar.

Gümüş fiyatı

Gümüş fiyatları cuma günü sert bir düşüşle yüzde 4 civarında düşüş yaşadıktan sonra bir miktar toparlayarak yeni haftaya da yatay bir seyirle başlamıştı. Gümüş TSİ 07:58’de yatay seyrini sürdürerek ons başına 25,3205 dolar seviyesinde bulunuyor.

Gram altın fiyatı

Gram altın haftaya düşüşle başladıktan sonra gün içerisinde toparlayarak yatay seyrine devam etmişti. Gram altın 26 Ocak itibariyle yüzde 0,2 yükselişle 442,8767 TL civarında seyrediyor.

Ons altın fiyatı

Altın cuma günü yüzde 0,8 değer kaybettikten sonra haftaya düşüşle başlamıştı. Güvenli liman dün bir miktar toparladıktan sonra haftaya yatay bir seyirle ons başına 1.856,71 dolar civarında devam ediyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise yüzde 0,1 yükseldi.