Grom udario u drvo u blizini kompleksa turskog parlamenta u Ankari

Udar groma u blizini zgrade parlamenta izazvao je paniku, a komad drveta, u koje je grom udario, odlomio se i pao na atomobil koji je pokušao ući na parking
Grom udario u drvo u blizini kompleksa turskog parlamenta u Ankari

Usljed jakog pljuska koji je u ponedjeljak pogodio Ankaru, glavni grad Turske, došlo je do udara groma u drvo u blizini kompleksa Velike narodne skupštine Republike Turske (TBMM), javlja Anadolu Agency (AA).

Udar groma u blizini zgrade parlamenta izazvao je paniku, a komad drveta, u koje je udario grom, odlomio se i pao na atomobil koji je pokušao ući na parking. Potvrđeno je da u nesreći nije bilo povrijeđenih, no zabilježena je materijalna šteta.

Vatrogasna služba i policija poduzeli su sigurnosne mjere oko zgrade parlamenta, a građani koji su pokušali zabilježiti fotografije upozoreni su na mogućnost ponovnog udara groma. U toku su radovi na uklanjanju slomljenog stabla.

Panika se mogla primijetiti na konferenciji za novinare zastupnika Republikanske narodne partije Cetina Arika, koja se odvijala na ulazu u parlament upravo u momentu udara groma.