Kasım Göçer

Kasım Göçer

GÜÇ BELA KUPAYA DEVAM!

GÜÇ BELA KUPAYA DEVAM!

Ümraniyespor maçı tahminimizden çok daha zor oldu. Aslında maçın başındaki görüntü Atiker Konyaspor için rahat bir maç olacak gibiydi. Atiker Konyaspor istekli başladı ama golleri kaçırdıkça Ümraniyespor’un direnci arttı.

Atiker Konyaspor’un üç topu direkten döndü. Bunlardan sadece Ömer Ali’nin maçın başındaki direkten dönen şutu için şanssızlık diyebiliriz. Hora ve Halil İbrahim’in direkten dönen topları ise şanssızlıktan öte beceriksizlikti.

Hora, uzun bir aradan sonra iddialı bir maçta forma şansı buldu. Ancak üzerindeki gol baskısı ve özgün eksikliği fark edildi. Ömer Ali’nin şutunda direkten dönen topu boş kale yerine kalecinin üstüne attı. Kaleci bu topu çizgiden çıkarsa da kalecinin maharetinden çok Hora’nın kötü vuruşu sebebiyle gol olmadı. Hora topu direğe nişanlandı pozisyonda bir adım önde olsa rahatça gol yapabilirdi.

Atiker Konyaspor yine tek kanatlı Kartal gibiydi. Hep sağdan hücum ederken sol tarafı izne çıkmıştı. Ümraniye sağ kanat hücumlardan tatlı sert müdahalelerle engellemeye çalıştı. Atiker Konyaspor’un sağ kanat atakları ve duran toplar dışında alternatif bir hücum planının olmaması da maçı zora sokan faktörlerden birisiydi.

İkinci yarı Ümraniyespor golü bulunca eyvah dedik. Ümraniyesporlu Bahadır’ın güzel pası yanında Vukoviç in ağır kalması ve Kaya’nın çarpışacağım endişesiyle kendisini sakınması da golde etkili oldu.

Hora’nın yerine giren Bajic de karşı karşıya bir pozisyonu değerlendiremeyerek gol kaçırma kervanına katıldı. Ümraniyespor on kişi kalmasaydı Atiker Konyaspor elenebilirdi. Rakip on kişi kalınca Aykut Hoca Ali Turan yerine Rangelov’u alarak riski artırdı. Gol de zaten Skubiç in asistine Rangelov’un ayağından geldi.

Uzatmalardaki penaltı ile Atiker Konyaspor turlasa da çok zor bir maç oldu. İyi bir golcüsü kapalı defansa karşı etkili olacak teknik becerisi yüksek bir orta saha oyuncusu olsa Atiker Konyaspor bu tür maçlarda bu kadar zorlanmazdı. Ancak yönetim borç ödediği için idari edeceğiz.

Türkiye Kupası yeniden Avrupa ligine katılmanın en kestirme ve belki de bu sezon Atiker Konyaspor için yegane yolu. Ligi ilk dörtte tamamlayan takımlardan birisi kupayı kazanırsa lig beşincisi de UEFA kupasına katılabilecek. Ancak beşinci sıradaki takım için ön eleme turları da cabası oluyor. Oysa kupayı kazanan takımın müzesine götüreceği kupanın onuru ve gururu yanında Türkiye kupasını kazanacak takım doğrudan Avrupa ligi gruplarından başlayacak.

Bu sebeple bu sezon Atiker Konyaspor’un hedefi kesinlikle Türkiye kupası olmalı. Tribünler aradıkları heyecanı ligde değil kupada bulacaktır.

      

Önceki ve Sonraki Yazılar
Kasım Göçer Arşivi
SON YAZILAR