Gülay Samancı: Diyarbakır annelerine hepimiz destek vermeliyiz

AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunması için HDP il binası önündeki oturma eylemi yapan anneler hakkında açıklama yaptı.
Gülay Samancı: Diyarbakır annelerine hepimiz destek vermeliyiz

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunması için HDP il binası önündeki oturma eylemi yapan anneler hakkında açıklama yapan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, “Türkiye’yi terörden kurtarmak ve terörün insan kaynağını kurutmak adına çok anlamlı bir eylem. Burada sadece bizler değil, tüm muhalefet partilerinin, basının ve toplumun geri kalanının da annelere yardımcı olmaları gerekiyor. Annelerin çocuklarına bir an önce kavuşması için HDP’ye de büyük baskı yapılması gerekiyor” dedi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Gülay Samancı, gündeme dair önemli bilgiler verdi. Yargı Reform Paketi’nde, yargı sürecinin hızlandırılması konusunda çalışmalar yapıldığını dile getiren Gülay Samancı, “Bu reforma paketinde, biraz daha genel ilke prensipler üzerinde çalışılıyor. Yargı sürecinin biraz daha hızlandırılması, mahkeme sürecinde yaşanan aksaklıkların giderilmesi ve sistemin biraz daha hızlı işlemesi noktasında çalışmalar yürütülüyor. Bu konuyu, değişiklik teklifi geldikten sonra net bir şekilde değerlendirmenin daha doğru olacağına inanıyorum” dedi. Erken evlilik nedeniyle hapis yatanlar ve süresiz nafaka konusunda da açıklamada bulunan Samancı, “Bu konu ile ilgili de Adalet Bakanlığı’nın belirlediği tarihlerde çalışmalar başlatılmıştı. O konuda da çalışmalar sürüyor ama komisyondan teklif olarak bize daha gelmedi. Bundan sonraki düzenlemelerde bu konu da gündeme alınacak” şeklinde konuştu.

gulay-samanci-yeni-haber-1.png

“DAVA DOSYALARI AZALTILACAK”

Yargı Reform Paketi hakkında çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Samancı, “Yargı sürecinde bekleyen dosyalar var, dosya sayısının düşürülmesi noktasında farklı tedbirler alındı. Bunlardan bir tanesi de arabuluculuk meselesi. Arabuluculuk kabul edildi. İş hukukundan kaynaklı uyuşmazlıklarda arabuluculuk zorunlu hale getirildi. Burada bir netice elde edilemediği takdirde mahkemelere müracaat yapılması noktasında düzenleme yapıldı. Mahkemelerde bekleyen dosya sayısının yoğunlaşmasının sebeplerinden bir tanesi de FETÖ davaları. Yine Yargıtay’da, Adalet Bakanlığı’nda, mahkemelerde bazı ihraçlar oldu. Yine personellerden, zabıt katiplerinden ihraç edilenler ver kamu davası devam edenler var. Özellikle hakimler ve savcılardan da darbe girişiminden sonra ihraç edilenler oldu. İşleyişin yavaş olmasının bir sebebi de personel sayısındaki azalmadan kaynaklı. Tabi bu bir süreçti, haliyle Adalet Bakanlığımız kadrosunu yeniden şekillendiriyor, ilanlarını veriyor. Hakim ve zabıt katibi alımları, gardiyan alımları, bunlar sürekli arkadan geliyor. Özellikle 5 bin üzerinde hakim ve savcının görevden uzaklaştırılmış olması dolaylı olarak dava sürecini de etkiliyor. Bundan sonra önümüzdeki süreçte yargının hızlandırılması, daha adil bir şekilde kararların çıkarılması noktasında inşallah bir paket bekliyoruz” diye konuştu.

“MUHALEFET PARTİLERİNİN DE DESTEK VERMESİ GEREKİYOR”

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirttikleri çocuklarının bulunması için HDP il binası önündeki oturma eylemi yapan anneler hakkında açıklama yapan Samancı, “Oldukça hassas ve Türkiye’de 80 milyonu ilgilendiren bir durum. Ailelerimiz çocuklarına sahip çıkmak için eyleme başladılar. Biz bu mücadelede annelerin sonuna kadar yanındayız. Çünkü bu durum kamu vicdanını ilgilendiren bir mesele. Analar orada, çocuklarını terör örgütünün elinden almak için mücadele ediyorlar. HDP’nin de bu konuda sessiz kalmaması gerekiyor. Annelerin bu haklı mücadelesini kesinlikle basit bir eylem olarak görmemek gerekiyor. Bu mücadele, Türkiye’yi terörden kurtarmak ve terörün insan kaynağını kurutmak adına çok anlamlı bir eylem. Burada sadece bizler değil, tüm muhalefet partilerinin, basının ve toplumun geri kalanının da annelere yardımcı olmaları gerekiyor. Annelerin çocuklarına bir an önce kavuşması için HDP’ye de büyük baskı yapılması gerekiyor” dedi.

“BEYŞEHİR İÇİN ÖZELEŞTİRİ YAPIYORUZ”

Beyşehir, Derebucak ve Hüyük gibi ilçelere son dönemlerde ziyaretlerini sıklaştıran Gülay Samancı, bölgedeki son durumu değerlendirdi. Bölge halkıyla yakından ilgilendiklerini dile getiren Samancı, “Konyamızın diğer ilçelerine de sık ziyaretler yapıyoruz. Kendi seçim bölgem olduğu için Beyşehir, Hüyük ve Derebucak ilçelerimizle de yakından ilgileniyorum. Seçim öncesi; Ilgın, Karapınar, Seydişehir ve Cihanbeyli gibi ilçelerimizde de çalıştık. Diğer ilçelerimizi de ihmal etmiyoruz. 31 Mart Seçimleri’nde Beyşehir’de istemediğimiz bir netice aldık. Böyle bir sonucu arzu etmiyorduk tabi ama bunun da bazı sebepleri var. 24 Haziran Seçimleri sonrası ve 31 Mart Seçimleri öncesinde Beyşehirli hemşehrilerimizin benimle paylaşmış olduğu çok özel bilgiler vardı. Tabi o özel bilgiler çerçevesinde değerlendirdiğimiz zaman, bizim de kendimizi eleştirdiğimiz noktalarımız var. Bu durumu da es geçemeyiz. Çünkü yerelde yapılan bazı hatalar vardı. O hatalardan kaynaklı farklı parametrelerin de ortaya çıkmasından dolayı biz Beyşehir’de neticeyi maalesef olumlu bir şekilde alamadık. Bundan sonraki süreçte biz gerek Beyşehir’de gerekse de Konyamızda yapılacak olan yatırımlarla ilgili olarak, vatandaşlarımızın sıkıntılarının çözülmesi noktasında elimizden gelen yardımı yapmaya devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.

gulay-samanci-yeni-haber-2.png

“ADİL BEY BİZE KARŞI NEZAKETİNİ KORUYOR”

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır’ın da zaman zaman kendisini aradığını ifade eden Samancı, “Adil Bey bize karşı nezaketini koruyor. Tabi o kendi kulvarında çalışıyor, biz kendi kulvarımızda çalışıyoruz. Ama sonuçta iki tarafta memleketine hizmet etmek için elinden geleni yapıyor” dedi.

“EKONOMİDEKİ DARALMAYI AŞACAĞIZ”

Ekonomide yaşanan sıkıntıların sadece iç politika ile alakalı olmadığını dile getiren Samancı şöyle konuştu: “Ekonomide özellikle dış kaynaklı müdahaleler sonucu bazı sıkıntılar yaşadık. Özellikle Dolar kurundaki dalgalanmadan etkilendik. Ekonomiyi bölgesel olarak da iyi değerlendirmek lazım. İhracata dayalı bir sistemle daha kolay yol alınabilir fakat bizim ihracat yaptığımız ülkelerde yaşanan sıkıntılar da ekonomimizi etkiledi. İhracat yaptığımız ülkenin ekonomisinde yaşanan daralma, bizi de dolaylı yoldan etkiliyor. Ortadoğu’da yaşanan kargaşa, batı ülkelerindeki ekonomik sıkıntılar ister istemez etkiliyor. Bu sıkıntı aslında küresel anlamda yaşanıyor. Sıkıntılı günler geçirdik. Önümüzdeki günlerde inşallah bunu aşacağız. Bunu vatandaşlarımızla, esnafımızla birlikte aşacağız. Biraz da kendi kendimizi rahatlatmamız gerekiyor. Eğer biz birbirimizin önünü açmazsak, hep başkasından beklersek yanlış yaparız. Firmalarımız biraz psikolojik olarak rahatlayacaktır önümüzdeki süreçte. Faizlerin indirilmesi noktasında Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli müdahaleleri yapıyor zaten. Bundan sonraki süreçte rahatlama daha da artacaktır.”

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ