Gümrük Muhafaza ekipleri Kütahya ve Bursa'da kaçak araç motoru ve tütün ele geçirdi

ANKARA (AA) - Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kütahya ve Bursa'da gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 9 milyon lira değerinde 410 adet...
Gümrük Muhafaza ekipleri Kütahya ve Bursa'da kaçak araç motoru ve tütün ele geçirdi

ANKARA (AA) - Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Kütahya ve Bursa'da gerçekleştirilen operasyonlarda yaklaşık 9 milyon lira değerinde 410 adet araç motoru, kaçak sigara üretiminde kullanılan 700 bin makaron, 430 paket tütün ve 680 tüp sigara mentolü ele geçirildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Alo 136 Kaçakçılık İhbar Hattı'na gelen bir bilgiyi değerlendiren Gümrük Muhafaza ekipleri, Kütahya'da faaliyet gösteren bir oto yedek parçacısının çok sayıda kaçak ürün bulundurduğunu tespit etti.

Belirlenen adreste yapılan aramada, çoğunluğu lüks araçlara ait toplam 410 adet otomobil motoru ele geçirildi. Bunlara ilişkin yasal ithalat işlemine dair bir belge ibraz edilemediğinden ürünlere el konuldu.

İkinci operasyonda ise Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, kentte bir adreste kaçak sigara bulundurulduğuna ilişkin ihbar üzerine harekete geçti.

Yapılan araştırmada belirlenen şüpheli adres gözlem altına alındı. Gerçekleştirilen çalışmalarda ihbarı doğrular nitelikte bilgilere erişen ekiplerce operasyon başlatıldı. Operasyonda kaçak sigara üretiminde kullanılan 670 bin boş makaron ile tütünle doldurularak kullanıma hazır hale getirilen 30 bin makaron ele geçirildi. Ayrıca depoda bulunan 430 paket kıyılmış tütünün yanı sıra 680 tüp sigara mentolüne de el konuldu.

İki operasyonda ele geçirilen toplam 9 milyon lira değerindeki kaçak eşyaya ilişkin iki kişi hakkında adli tahkikat başlatıldı.

Kaynak:

Etiketler :