Gümüş yatırımcısına yüzde 100 kazandırdı

Gümüşe yatırım yapanlar yüzde yüz kâr etti. 6 aylık zaman diliminde gümüş fiyatının iki kat arttığını dile getiren Enderşah Mücevherat Firma Sahibi Mehmet Özdil, “Bu yükselişi normal kabul ediyoruz. Fiyatı olması gereken noktaya gitmektedir” ifadelerini kullandı.
Gümüş yatırımcısına yüzde 100 kazandırdı

Pandemi döneminde her şey gibi değerli madenlerin fiyatları da zirveyi gördü. Bu süreçte altın fiyatları tavan yapmasına rağmen, en kârlı yatırım aracı gümüş oldu. Sene başından mart ayına kadar 3 ila 4 lira civarında seyreden gümüşün gram fiyatı pandemi sürecindeki 6 aylık zaman diliminde tam ikiye katlayarak yatırımcısına yüzde yüz kazandırdı.

endersah-mucavherat-1.jpg

OLMASI GEREKEN SEVİYEYE YÜKSELİYOR

Gümüş fiyatlarının aylar öncesinde çok düşük seyrettiğini, şu anda olması gereken seviyelere yükseldiğini kaydeden Enderşah Mücevherat Firma Sahibi Mehmet Özdil, “Gümüş, mart ayından itibaren bugüne kadar 6 aylık zaman diliminde yüzde 100 kazandırdı. Gümüş, dünyada altından sonra en değerli maden olarak kabul edilmektedir. Zaten bu yükselişi de normal kabul ediyoruz. Fiyatı olması gereken noktaya gitmektedir” ifadelerini kullandı.

mehmet-ozdil-endersah-mucevherat-1.jpg

YATIRIMCISINA YÜZDE 100 KAZANDIRDI                                                                                               

Gümüşün pandemi sürecinde yatırımcısına yüzde yüz kazandırdığını belirten Mehmet Özdil, “Son dönemlerde gümüşün yüzde 100 kazandırdığı bariz ortadadır. Ekonomistlerin söylemiş olduğu da gümüş fiyatlarının aslına dönmesiyle ilintilidir. Gümüşün hala yükselen trendde olduğunu düşünüyorum. Fakat dünyada büyük bir siyaset var. Her şeyi, her an değiştirebilirler. Böyle bir risk var. Almak ve satmak isteyenlere de şu tabiri kullanıyorum. Ticaret risktir. Kalbi yeten, kendini bu noktada cesaretli hisseden alır. Nasibinde ne kadar varsa da kazanır. Nasibinde yoksa da kaybeder” dedi.

endersah-mucavherat-2.jpg

UZUN SOLUKTA RİSKSİZ KAZANÇ KAPISI

Gümüşe yatırım yapmak isteyenlerin uzun vadede risksiz şekilde kazanacağını düşündüklerini kaydeden Mehmet Özdil, “Şahsi kanaatim, şu dönemde reel ve fiziki olarak gümüşe yatırım yapmak gerekir. Bankalardan ziyade reel olmalıdır. Tavsiyemiz, insanların kendilerini ayakta tutan paranın haricinde ekstra bulunan paralarıyla bu yatırımı yapmalılardır. Çünkü ticarette kullanılan para sözdür. Bu sözü tutmak yerine kazanç için yatırım yapmak doğru değildir. Bu sebeple asıl paranın haricinde ekstra parası olanların gümüş ile uzun solukta kazanacaklarını düşünüyorum. Kısa vadede düşünenlerin riski yüzde 80, ortada yüzde 50, uzunda ise yüzde sıfırdır” şeklinde konuştu.

mehmet-ozdil-endersah-mucevherat-2.jpg

YATIRIMDA BİLİRKİŞİ KONTROLÜ ÖNEMLİ

Yatırımcılara bilirkişi kontrolünde gitmeleri noktasında uyarılarda bulunan Mehmet Özdil, “Şuanda yapmamız gereken, elimizden geldiği kadarıyla rakamları kontrol etmektir. Ya bilgi sahibi olmak ya da bilirkişi kontrolünde yatırım yapmak gerekir. Çünkü rakamlar sürekli değişebilmektedir.  Ayrıca, altını yok sayarak gümüşe yatırım yapın diyemeyiz. Bu tercih meselesidir. Altın da gümüş de kazandırmaktadır. Fakat 6 ayda gümüş yüzde yüz kazandırırken altının ne kadar kazandırdığını incelememiz gerekir. Bunlara baktığımız zaman zaten hangisinin daha mantıklı olduğu ortaya çıkacaktır. Bu sebeple yatırım için bugün gümüşün altın çağı diyebiliriz” dedi.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ