Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan:- "Günde ortalama 8 bin aracın transit geçiş yaptığı Gümüşhane şehir içindeki yol, bugünden sonra artık sadece şehir içi trafiğine hizmet edecek"- "Bu proje kapsamında 16 bin 822 metre uzunluğunda 14 tünel i
Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni

GÜMÜŞHANE (AA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, günde ortalama 8 bin aracın transit geçiş yaptığı Gümüşhane şehir içindeki yolun bugünden sonra artık sadece şehir içi trafiğine hizmet edeceğini söyledi.

Bakan Turhan, Atatürk Caddesi'nde düzenlenen Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu Açılış Töreni'nde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendilerine, "Ülkemizin ana arterlerini, doğusunu batısını, kuzeyini güneyini bağlayacak yollarımızı yüksek standartlı hale getirmeliyiz. İnsanımız ülkemizin her köşesine güvenli, konforlu ve ekonomik bir şekilde ulaşabilmelidir." talimatı verdiğini belirtti.

Talimatı bir kez daha yerine getirmenin onuru ve mutluluğunu yaşadığını dile getiren Turhan, coğrafi şartlar ne olursa olsun, Ferhat'ın azim ve gayretiyle Şirin'e kavuşmak misali dağları tünellerle geçerek, vadileri köprü ve viyadüklerle aşarak Gümüşhane'ye yakışan bir yol yaptıklarını kaydetti.

Bakan Turhan, yolun hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

- "20 dakikalık zaman tasarrufu sağlayacak"

Gümüşhane'nin konum itibarıyla tarihi İpek Yolu'nun önemli geçişlerinden birinin güzergahında bulunduğunu ve halen daha ulaşımda bu önemini muhafaza ettiğine dikkati çeken Turhan, şöyle konuştu:

"Bu güzergah, Doğu Karadeniz limanlarını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgemize, Güneydoğu Asya'ya bağlayan yolların üzerinde bulunuyor. Günde ortalama 8 bin aracın transit geçiş yaptığı Gümüşhane şehir içindeki yol, bugünden sonra artık sadece şehir içi trafiğine hizmet edecek. Bu proje kapsamında 16 bin 822 metre uzunluğunda 14 tünel inşa edildi. Bin 16 metre uzunluğunda 13 köprü, bin 381 metre uzunluğunda 4 viyadük ve 5 köprülü kavşak yapıldı. Gümüşhane geçişini kullanacak vatandaşlarımız seyahatlerinde 20 dakikalık zaman tasarrufu sağlayacak."

Projeyi, Başkan Erdoğan'ın huzurunda açmanın gururunu yaşadıklarını ifade eden Turhan, "Bu projenin olduğu gibi, ülkemizde hizmete sunduğumuz tüm projelerin hayata geçirilmesinde bizlere verdiği destek için Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkürlerimi sunmak istiyorum." dedi.

Turhan, bu hizmetin başlangıcından bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti.


Kaynak: