Gümüşhane'de örtü yangını

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de çıkan ve bir hektarlık alanda etkili olan yangında bazı meyve ağaçları zarar gördü.Gümüşhane-Kelkit karayolu üzerinde...
Gümüşhane'de örtü yangını

GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de çıkan ve bir hektarlık alanda etkili olan yangında bazı meyve ağaçları zarar gördü.

Gümüşhane-Kelkit karayolu üzerinde bulunan Aşağı Alıçlı ve Yeniköy köyü arasındaki alanda, kuru otların tutuşmasıyla başladığı değerlendirilen yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen Gümüşhane Belediyesi itfaiyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti.

Ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alınıp söndürülen ve bir hektarlık alanda etkili olan yangında, bazı meyve ağaçları zarar gördü.

- Kış hazırlığı yapan vatandaşlara uyarı

Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürü Muzaffer Pezük, yangının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte geçen hafta çıkan yangında 5 hektarlık alanın zarar gördüğünü hatırlatarak, bugün yeniden bir örtü yangınıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Vatandaşlara kış hazırlıkları yaparken doğada ateş yakmamaları uyarısında bulunan Pezük, "Şu an tam insanların yiyeceklerle ilgili kışa hazırlık yaptıkları ve otların da en kuru olduğu dönem. Özellikle köylerde bu tür işler dışarıda yapıldığı için rüzgarla birlikte kuru otlar benzin gibi tutuşup yanıyor. Bu konuda vatandaşlarımızın daha dikkatli olmaları gerekiyor." diye konuştu.

Kaynak: