Gümüşhane’nin doğal pestili Sultan’dan dünyaya ulaşıyor

Gümüşhane yöresine ait pestil ve köme, Sultan Pestil tarafından doğal olarak üretilerek dünyanın dört bir yanına ihraç ediliyor. Sultan Pestil Genel Müdürü Abdulbaki Kara, “Cebimizde 5 liramız varsa, 4’ünü harcayalım ve fuara katılalım. Ufkumuzu, vizyonumuzu ve müşteri portföyümüzü genişlettiğimiz, yurtdışına ürün sattığımız bu fuarlara herkes ilgi göstermeli” dedi.

Gümüşhane'de asırlardır tüketilen pestil ve kömeyi doğal olarak üreten Sultan Pestil, ürünlerini yüksek hijyenle ambalajlayarak müşterilerine ulaştırıyor. 15 yıldır yer aldıkları sektörde ürünlerini dünyanın dört bir yanına gönderdiklerini söyleyen Sultan Pestil Genel Müdürü Abdulbaki Kara, “Gümüşhane firmasıyız ve meşhur Gümüşhane pestili üretiyoruz. Ürünlerimiz şehrimizin meşhur ürünü olan dut ve cevizden ve bölgemizin meşhur ürünü olan fındıktan elde edilmektedir. Bizler firma olarak 15 yıldır bu sektöre hizmet ediyoruz. Yaklaşık 2 yıldır da MÜSİAD EXPO’nun sayesinde ihracat yapıyoruz. Pandemi başından beri de e-ticaret yapıyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın her yerine e-ticaret yoluyla ürünlerimizi ulaştırıyoruz” dedi.

1-abdulbaki-kara-kopya.jpg

YÜZDE YÜZ DOĞAL

Sultan Pestil bünyesinde tüm ürünlerini yüzde yüz doğal olarak ürettiklerini kaydeden Abdulbaki Kara, “Firma olarak en büyük özelliğimiz, butik ve doğal çalışıyoruz. Ürünlerimizde herhangi bir katkı maddesi bulunmuyor. Yüzde yüz doğal olarak üretiyoruz. Bunu tüm müşterilerimiz huzurunda gönül rahatlığıyla ifade ediyoruz. Müşterilerimizin gerek internet üzerinden gerekse bizlere yüz yüze yaptıkları yorumlar, geri dönüşler kalitemizin haklı gururunu yaşatıyor. Kesinlikle A sınıfı ürünler kullanıyoruz. Böylelikle hak ettiği değeri ortaya çıkarıyoruz ve karşılığını da alıyoruz” ifadelerini kullandı.

1-manset.jpg

‘MÜSİAD EXPO SAYESİNDE İHRACATA BAŞLADIK’

Firma olarak ilk ihracatlarını MÜSİAD EXPO sayesinde yaptıklarını dile getiren Abdulbaki Kara, “Ülkemizi, pestil noktasında ihracat yaparak çok iyi temsil ettiğimize inanıyorum. MÜSİAD EXPO bizler için çok iyi bir fırsat oldu. Özellikle 2020’de pandeminin içinde düzenlenen MÜSİAD EXPO’da firma olarak ilk ihracatımızı yaptık. Bunun için EXPO bizim adımıza çok önemli. Bu sene 2022 fuarımızda çok harika bir yoğunlukla karşılaştık. Çok mutluyuz. Özellikle pandemiden sonra yapılan ilk fuar olması vesilesiyle çok ciddi kalabalık var. Yurtdışı bağlantıları noktasında çok verimli anlaşmalar yaptık. Çalıştığımız ülkelere yeni ülkeler ekledik. Bu da ürünlerimizin kalitesiyle ilgili haklı gururu bizlere bir kez daha yaşattı” dedi.

1.jpg

‘2024 FUARINA DA AYNI HEYECANLA KATILACAĞIZ’

MÜSİAD EXPO’nun 2024’te düzenleyeceği fuara da aynı heyecanla katılacaklarını vurgulayan Abdulbaki Kara, “Bizler bu fuarın harika sonuçları getirdiğini, bütün firmalar açısından da verimli olduğunu gözlemledik. 2024 fuarına da aynı heyecanla geleceğiz. Bu seneki fuarımıza ürün gamımızı artırarak katıldık. Gümüşhane’den ürün almak isteyen herkes, Sultan Pestil ürünlerimizin yer aldığı pestil.net sayfamıza girdikleri zaman tüm ürünlerimize ulaşabilirler. Bu bizim için çok ciddi bir gurur. Gümüşhane denildiği zaman akla gelen; kuşburnu, siron, erişte, fındık ezmesi ve pestil çeşitlerinin hepsi bizde mevcut. Allah’a şükürler olsun bütün ürünlerimizi müşterilerimize çok hızlı ve çok taze olarak harika ambalajlarla müşterilerimize ulaştırıyoruz. Bu da bizim için büyük bir keyif oluyor” şeklinde konuştu.

2.jpg

‘KARMA FUAR OLMASININ AVANTAJINI YAŞADIK’

Birçok sektörün bir arada bulunduğu MÜSİAD EXPO’nun karma fuar olmasının avantajını yaşadıklarını söyleyen Abdulbaki Kara, “Karma fuarlar, çapraz satışların en güzel yapıldığı fuarlardır. MÜSİAD EXPO’muz 19. kez kapılarını açtı. Türkiye’de ve dünyada karma fuar olarak kendi adını nüksettirmiş bir fuar. Dolayısıyla gelen ziyaretçilerin yabancılaştığı bir fuar değil. Herkes buranın karma fuar olduğunu biliyor. Bizler de MÜSİAD şubelerimiz marifetiyle Türkiye ve dünyanın her yerinde bu fuarın nasıl bir fuar olduğunu anlatıyoruz. Bunun PR’ını yapıyoruz ve misafirlerimizi öyle davet ediyoruz. Dolayısıyla her katılımcı için özel misafirlerin geldiği bir fuardayız. Böylelikle makine almaya gelen bir ziyaretçinin de pestil müşterisi olduğunu burada gördük” dedi.

3.jpg

‘5 LİRAMIZ VARSA, 4’ÜNÜ HARCAYIP FUARLARA KATILALIM’

Her üreticinin mutlaka fuarlarda yer almasını öneren Abdulbaki Kara , “Bir arkadaşımın tavsiyesiyle fuarlara girdim. Bana anısını anlattı. 12 tane fuara katıldığını, hiç birinde 1 TL ihracat yapamadığını, 13. fuarında ihracata başladığını ve bugün 82 ülkeye ürün gönderdiğini belirtti. O cümlesi beni heyecanlandırmıştı. Ben de o cümlesinden sonra bu heyecanla fuarlara katılma kararı aldım. Bana ihracat ilk fuarımda nasip oldu. Küçük de olsa, ilk katılmamda yurtdışına ürün göndermeyi başardım. Önemli olan o hazza ulaşmaktı. Bu haz zaten size devamında ne yapmanız gerektiğini öğretiyor. Cebimizde 5 liramız varsa, 4’ünü harcayalım fuara katılalım diyorum. Ufkumuzu, vizyonumuzu ve müşteri portföyümüzü genişlettiğimiz, yurtdışına ürün sattığımız bu fuarlara herkesin ilgi göstermesini diliyorum. Niteliğinin ne olduğunun önemi yok fuarlara katılım göstermek gerektiğini düşünüyorum. Herkese pestil tadında harika günler diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

•HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

4.jpg

5.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

11.jpg

Gümüşhane’nin doğal pestili Sultan’dan dünyaya gidiyor

Gümüşhane’nin doğal pestili Sultan’dan dünyaya gidiyor

Etiketler :