GÜNCELLEME 2 - Esenyurt'ta dairede çıkan yangında 4 çocuk yaşamını yitirdi

İstanbul Valiliği:- "Çıkan yangında yabancı uyruklu 4 çocuk hayatını kaybetmiş̧, çocukların annesi ve 1 çocuk kurtarılmıştır. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır"ÖLEN ÇOCUKLARIN İSİMLERİ VE DETAYLAR EKLENDİ
GÜNCELLEME 2 - Esenyurt'ta dairede çıkan yangında 4 çocuk yaşamını yitirdi

İSTANBUL (AA) - Esenyurt’ta binanın bodrum katındaki dairede çıkan yangında, 4 çocuk hayatını kaybetti.

Suriye uyruklu ailenin yaşadığı Üçevler Mahallesi 887. Sokak’taki bir binanın bodrum katında bulunan dairede, ilk belirlemelere göre elektrikli sobasından kaynaklı yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis, sokakta güvenlik önlemi aldı.

İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede kontrol altına alınan yangın söndürüldü.

Yangın sırasında anne Fatma Şehabi (34) ve 2,5 yaşındaki çocuğu itfaiye ekiplerince kurtarılarak, Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Yangının söndürülmesinin ardından daireye giren ekipler, Selva (1), Şahin (3), Besme (9) ve Ahmed'in (10) yaşamını yitirdiğini belirledi.

Söndürme çalışmalarının ardından polis ve olay yeri inceleme ekipleri dairede çalışma yaptı.​​​​​​​

Olayda hayatını kaybeden 4 çocuğun cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edilen anne Fatma Şehabi, yakınlarıyla birlikte evinin bulunduğu sokağa geldi. Beraberindekilerle yangında hasar gören evine giren Şehabi, bir süre burada kaldıktan sonra ayrıldı.

Komşular, babanın cezaevinde olduğunu ifade etti.

- Görgü tanıkları olay anını anlattı

Görgü tanıklarından Coşkun Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 02.00 gibi bir kadının "Yardım edin" sesine uyandığını belirterek, "Aşağıya indik, sonra itfaiyeyi, ambulansı aradık, dumanlar çıksın diye korkulukları ve camı kırdık. Çocukları kurtaralım diye korkulukları çıkardık ama göremedik." dedi.

Görgü tanığı Adnan Hasan da saat 02.00 sıralarında çocukların annesinin "Yangın var" diye bağırması üzerine sokağa indiğini anlatarak, camı ve korkulukların kırılarak 2 yaşındaki çocuğun camdan alınarak ambulansa teslim edildiğini söyledi.

- Soruşturma başlatıldı

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bugün saat 02.50 sıralarında Esenyurt ilçemizin Üçevler Mahallesi 887. Sokak'ta bulunan 5 katlı bir binanın bodrum katındaki ikamette yangın ihbarı alınmıştır. Olay yerine ivedilikle itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edilerek müdahale edilmiş ve yangın söndürülmüştür. Çıkan yangında yabancı uyruklu 4 çocuk hayatını kaybetmiş̧, çocukların annesi ve 1 çocuk kurtarılmıştır. Konuyla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Yaşanan elim olayda hayatını kaybeden çocuklara Allah’tan rahmet, acılı ailemize sabırlar dileriz. Esenyurt ilçemize ve Üçevler Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun."

Kaynak:

Etiketler :