GÜNCELLEME - Bartın'da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 107 öğrenci taburcu edildi

TEDAVİ SÜRECİ EKLENDİ
GÜNCELLEME - Bartın'da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 107 öğrenci taburcu edildi

BARTIN (AA) - Bartın'da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 107 üniversite öğrencisi taburcu edildi.

Alınan bilgiye göre, Bartın Üniversitesine bağlı Hacı İbrahim Paşa, Çeşmi Cihan, Oruç Reis ile Ağdacı yurtlarında kalan öğrencilerden bazıları dün akşam yemeğinden sonra rahatsızlandı.

Mide bulantısı, kusma ve baş dönmesi şikayeti bulunan 107 öğrenci sabah saatlerinde kentteki hastanelerde tedavi altına alındı.

Bartın Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Selman Karayılmazlar, gazetecilere yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde yurtlarda kalan öğrencilerde rahatsızlık görüldüğünü ve 107 öğrencinin ambulans ve kendi imkanlarıyla Bartın Devlet Hastanesi ile özel hastanelere götürüldüğünü söyledi.

Şu anda hastanelere başvuran öğrencilerde ciddi bir sıkıntı olmadığını ifade eden Karayılmazlar, "Acil durumu olan, sıkıntılı durumda olan hiçbir öğrenci arkadaşımız yoktur, hepsinin durumu gayet iyi. Hastaneye başvuran öğrencilerimiz arasında yurtların yanı sıra özel yurtlarda da var. Arkadaşlarımız peyderpey geliyor. Bizler de gerekli incelemeyi yapacağız." dedi.

Hastanede bir süre müşahede altında bekletilen öğrenciler, şikayetlerinin tamamen ortadan kalkmasının ardından taburcu edildi.


Kaynak: