GÜNDEM / 10 Aralık 2021

ANADOLU AJANSI
GÜNDEM / 10 Aralık 2021

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) 16. Konferansı Açılış Oturumu'na katılacak ve İran Meclis Başkanı Muhammed Bager Galibaf'ı kabul edecek.

(İstanbul/10.00/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İSİPAB 16. Konferansı'nda, yönettiği birinci oturumda ve kapanış oturumunda katılımcılara hitap edecek.

- Şentop, BAE Federal Ulusal Konsey Başkanı Saqr Ghobash, Cezayir Ulusal Halk Meclisi Başkanı İbrahim Boughali ve Yemen Temsilciler Meclisi Başkanı Sultan Saeed Abdullah Albarakini ile ayrı ayrı görüşecek.

(İstanbul/15.00/19.30/16.00/17.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Valiliği, Büyükşehir Belediye Başkanlığını ve Ortahisar Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, "Karadeniz Teknik Üniversitesi Gençlik Buluşması"na ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantıya katılacak.

(Trabzon/11.45-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Genel Kurulunda, Tarım ve Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ile Milli Savunma Bakanlığının 2022 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ FİNANS

1- Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat Genel Müdürlüğünü ziyaret ederek, Türksat 5B uydusuyla ilgili basın açıklaması yapacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, aralık ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- TÜİK, ekim ayı iş gücü istatistiklerini, inşaat maliyet ile dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Kazakistan'ın bağımsızlığının 30. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek "Liderlik-İstikrar-Gelişme" konulu uluslararası konferansa katılacak.

(Nur Sultan) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile ayrı ayrı görüşecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a ilişkin gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Uluslararası Bağımsız Sinema ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen "Uluslararası Distopya Film Festivali"nin açılışı yapılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) ilk yerli operası "Arap Ali Destanı", Kadıköy Süreyya Sahnesi'nde sahnelenecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 16. haftanın açılış maçında, Altay ile Atakaş Hatayspor, Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İzmir/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto 1. Lig'de 16. hafta, Kocaelispor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Gençlerbirliği-Altaş Denizlispor maçlarıyla başlayacak.

(Kocaeli/Ankara/20.00) (Fotoğraflı)

3- Voleybol Misli.com Sultanlar Ligi'nin 13. haftasında, Mert Grup Sigorta-Galatasaray HDI Sigorta maçı yapılacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı)



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:

Etiketler :