Güneş: Final elimizden alınmadı, hakkımız baki

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, İstanbul'un ev sahipliği yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin Portekiz'e alınmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Güneş "Final elimizden alınmadı, hakkımız baki" dedi.
Güneş: Final elimizden alınmadı, hakkımız baki

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 öncesinde Antalya'da gerçekleştirilecek ilk etap kampının kadrosunu duyurduğu çevrim içi toplantıda, UEFA'nın 2021 Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'dan Portekiz'in Porto kentine alma kararına ilişkin de açıklamada bulundu.

 "UEFA nezdinde güçsüz değiliz"

Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmayı hak ettiklerini ve bu yolda hem devletin hem de federasyonun çok iyi çalıştığını aktaran Güneş, "Atatürk Olimpiyat Stadı'nı hazırladık. Olağanüstü koşullar var, pandemi nedeniyle ertelendi. Seyirci alınmayacaksa bunun yararlı olacağını düşünüyorum. Hakkımız baki kalarak tekrar olacak. 2023, çok anlamlı bir yıl. Seneye de UEFA Süper Kupa finali olacaksa benim için çok olumsuz değil. Elimizden alındı diye düşünmüyorum. UEFA nezdinde güçsüz değiliz. Bu sene Şampiyonlar Ligi finalini alsaydık statta izlenmeyecekti ama taraftarın olduğu bir final daha iyi olacaktır." diye konuştu.

UEFA'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü olan 2023'teki Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'da oynatmayı planladığı belirtiliyor.