Güney Sudan'dan cömert davet: Türkiye gelsin, altın madenlerini işletsin

Altın rezervi bakımından dünyanın en zengin topraklarından biri olan Sudan, yeraltı kaynaklarının ekonomiye kazandırılması için Türk yatırımcıları bekliyor.
Güney Sudan'dan cömert davet: Türkiye gelsin, altın madenlerini işletsin

2011 yılında yapılan referandumla kuzey ve güney olarak resmen ikiye bölünen Sudan, Türkiye'den yatırımcı bekliyor. 1500 tondan fazla altın rezervine sahip ülkede yeraltı kaynaklarının etkin şekilde değerlendirilmesi için girişimler hızlandı. 

Hartum merkezli Kuzey Sudan'ın 2017'den beri yılda 100 tondan fazla altın üreterek dünyanın en büyük üreticilerinden biri haline gelişi Güney Sudan yönetimini de harekete geçirdi. 

Etiyopya, Kongo ve Orta Afrika Cumhuriyeti ile çevrili durumdaki Cuba merkezli Güney Sudan, bölgedeki altın madenlerinin işlenmesi için Türk yatırımcıları davet ediyor. 

BÜYÜKELÇİ BAKANLA GÖRÜŞTÜ

Türkiye'nin Cuba Büyükelçisi Erdem Mutaf, Güney Sudan Madencilik Bakanı Martin Gama Abucha ile görüştü. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Abucha, Mutaf'a, Güney Sudan’ın maden kaynakları konusunda bilgi verdi, Türk şirketlerine yatırım çağrısı yaptı.

Görevine yeni atanan Bakan Abucha'yı tebrik eden Büyükelçi Mutaf, ülkenin başta altın olmak üzere birçok zengin maden kaynağı olduğunu bildiğini, Abucha'nın Türk yatırımcılara yönelik davetini Türkiye'deki muhataplarına ileteceklerini ifade etti. Kuzeydeki Hartum yönetimi altın üretiminden yılda 1,5 ilâ 2 milyar dolar arasında gelir elde ediyor.   

TR HABER