Günün film önerileri (21.06.2020)

Gazetemiz Yeni Haber tarafından günlük hazırlanan "Kültür Sanat" köşemizde bugünün film tavsiyeleri şöyle...
Günün film önerileri (21.06.2020)

Spenser Kanunları

Spenser Kanunları , bir cinayeti çözmek için birlikte hareket etmek zorunda kalan eski bir suçlu ile eski bir polisin hikayesini konu ediyor. Spenser, eski bir polis memurudur. Yıllar önce ayrıldığı Baston’a geri dönen Spenser, burada eski bir suçlu olan Hawk ile birlikte yaşamaya başlar. Hawk ile Spenser, arkalarında bıraktıkları hayattan ne kadar uzaklaşmak isteseler de kendilerini yeniden suç dolu bir dünyanın içinde bulur. Birbirlerinden tamamen farklı karakterlere sahip olan Spenser ve Hawk, bir cinayeti çözmek için birlikte hareket etmek zorunda kalır.

spenser-kanunlari.jpg

Türk İşi Dondurma

Turkish'i Dondurma, Çanakkale Savaşı sırasında Avustralya'da yaşayan iki Türk'ün ülkeleri için verdikleri mücadeleyi konu ediyor. Avustralya’da yaşayan iki Türk, geçimlerini devecilik ve el arabası ile dondurma satarak sağlar. 1915 yılında memleketlerinde savaş çıktığını öğrenen ikili, Çanakkale’ye cepheye gitmeye karar verir. Ancak, yetkililer onların adadan çıkmalarına izin vermez. Bu sırada Avustralya’da Türkler aleyhine propaganda yapılmaya başlanır. İngilizler’in Avustralya’da asker devşirmek için broşür dağıttığını öğrenen iki Türk, ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya’da vermeye karar verir.

turk-isi-dondurmau.jpg

Rafadan Tayfa 2: Göbeklitepe

Rafadan Tayfa 2 - Göbeklitepe, Rafadan Tayfa ekibinin, Göbeklitepe'de atıldıkları gizemlerle dolu maceraları konu ediyor. Dünyanın gözü Göbeklitepe’nin üzerindedir. Burada yapılan kazılar büyük yankı uyandırmıştır. Tam da Göbeklitepe’nin ilgi odağı olduğu dönemde Akın, Şanlıurfalı arkadaşı Veysi’den gizemli bir paket alır. Merak içinde paketi açan Akın, paketin içinde ne olduğuna tam olarak anlam veremediği bakır bir sini bulur. Paketi aldıktan sonra Veysi’nin panik halinde Akın’a ulaşması ve peşinde birilerinin olduğunu söylemesi, Akın’ın kafasını iyice karıştırır. Siniyi gören Rafadan Tayfa ekibi, kısa sürede sininin Göbeklitepe'yle ilgili olduğunu anlar ve onu Göbeklitepe’nin kaşifi Başkan Amca’ya göstermeye karar verir. Ekip, hem siniyi Başkan Amca’ya göstermek hem de Veysi’yi bulmak için Şanlıurfa’ya doğru macera dolu bir yolculuğa çıkar.

rafadan-tayfa-2-gobeklitepe.jpg

Ayın Gölgesinde

Ayın Gölgesinde, her dokuz yılda bir ortaya çıkan bir seri katilin peşine düşün polis memurunun hikayesini konu ediyor. Philadelphialı polis memuru olan Thomas Lockhart, dedektif olmaya kararlıdır. Bu yolda emin adımlarla ilerleyen Thomas, bir seri katilin izini sürer. Seri katil, her dokuz yılda bir yeniden ortaya çıkmakta ve birçok cinayet işlemektedir. Ancak onun işlediği suçlar, bilimsel açıklamaların oldukça ötesindedir. Katili bulmak için gece gündüz çalışan Thomas, bir süre sonra bu durumu takıntı haline getirir. Ne olursa olsun gerçeği bulmaya kararlı olan Thomas, bu uğurda kariyerini, ailesini, hatta sağlığını bile kaybetmekle karşı karşıya kalır.

ayin-golgesinde.jpg